Να στείλετε μήνυμα
Αρχική Σελίδα /Νέα/

Ουσιαστικές προφυλάξεις για τη χρησιμοποίηση των λίθιο-ιονικών μπαταριών το καλοκαίρι

Ουσιαστικές προφυλάξεις για τη χρησιμοποίηση των λίθιο-ιονικών μπαταριών το καλοκαίρι

June 8, 2023

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Ουσιαστικές προφυλάξεις για τη χρησιμοποίηση των λίθιο-ιονικών μπαταριών το καλοκαίρι

Εισαγωγή:
Σαν θερινές περίοδο την προσεγγίσεις, είναι σημαντικό να γνωρίζει ορισμένες προφυλάξεις κατά χρησιμοποίηση των λίθιο-ιονικών μπαταριών. Αυτές οι επανακαταλογηστέες πηγές ισχύος βρίσκονται συνήθως στις διάφορες συσκευές, συμπεριλαμβανομένου smartphones, τα lap-top, ηλεκτρικά οχήματα, και περισσότερο. Ενώ οι λίθιο-ιονικές μπαταρίες προσφέρουν τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα, όπως η υψηλής ενέργειας πυκνότητα και η μακρύτερη διάρκεια ζωής, απαιτούν την ειδική προσοχή, ειδικά κατά τη διάρκεια των καυτών θερινών μηνών. Σε αυτήν την θέση blog, θα συζητήσουμε μερικές ουσιαστικές προφυλάξεις για να λάβουμε υπόψη για να εξασφαλίσουμε την ασφαλή και βέλτιστη χρήση των λίθιο-ιονικών μπαταριών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

 

Αποφύγετε την έκθεση στις υψηλές θερμοκρασίες:
Οι λίθιο-ιονικές μπαταρίες είναι ευαίσθητες στις υψηλές θερμοκρασίες, και η έκθεση στην ακραία θερμότητα μπορεί να προκαλέσει την αμετάκλητη ζημία ή ακόμα και να οδηγήσει στους κινδύνους ασφάλειας. Επομένως, είναι κρίσιμο να αποτραπεί η αναχώρηση των συσκευών με τις λίθιο-ιονικές μπαταρίες στο άμεσο φως του ήλιου ή τα εσωκλειόμενα διαστήματα, όπως τα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να επιταχύνουν την υποβάθμιση της μπαταρίας, να μειώσουν την ικανότητά της, και να αυξήσουν τον κίνδυνο θερμικού δραπέτη. Αντ' αυτού, συσκευές καταστημάτων στις δροσερές και καλά-αερισμένες περιοχές.

 

Βελτιστοποιήστε τις συνήθειες χρέωσης:
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, γίνεται πιό ουσιαστικό να βελτιστοποιηθούν οι συνήθειες φόρτισης για τις λίθιο-ιονικές μπαταρίες. Αποφύγετε την μπαταρία δεδομένου ότι μπορεί να παραγάγει την υπερβολική θερμότητα, που προσκρούει στην απόδοση και τη μακροζωία της. Αποσυνδέστε τη συσκευή μόλις φθάσει στους πλήρεις έξυπνους φορτιστές δαπανών ή χρήσης που σταματούν αυτόματα όταν φορτίζεται πλήρως η μπαταρία. Επιπλέον, προσπαθήστε να αναθέσετε στις συσκευές σε ένα πιό δροσερό περιβάλλον για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο.

 

Διατηρήστε τη μέτρια χρήση και αποφύγετε Overdischarge:
Η υπερβολική χρήση ή η πλήρης απαλλαγή μιας λίθιο-ιονικής μπαταρίας μπορεί να οδηγήσει στην αμετάκλητη απώλεια ικανότητας ή ακόμα και να καταστήσει την μπαταρία ακατάλληλη προς χρήση. Σε περίοδο ζέστης, η πίεση στην μπαταρία αυξάνεται περαιτέρω. Είναι ενδεδειγμένο να περιοριστεί η βαριά χρήση των συσκευών που τροφοδοτούνται από τις λίθιο-ιονικές μπαταρίες, ειδικά στις υψηλές θερμοκρασίες. Αποφύγετε την μπαταρία εντελώς και στοχεύστε να διατηρήσετε ένα επίπεδο δαπανών μεταξύ 20-80% για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής και τη γενική υγεία του.

 

Να είστε προσεκτικός με τη γρήγορη χρέωση:
Πολλές σύγχρονες συσκευές και τράπεζες δύναμης υποστηρίζουν τη γρήγορη τεχνολογία χρέωσης, η οποία επιτρέπει γρήγορα να επαναφορτίσει. Η κατάλληλη, γρήγορη χρέωση παράγει περισσότερη θερμότητα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας χρέωσης. Στους καυτούς θερινούς όρους, είναι ενδεδειγμένο να είναι προσεκτικό με τη γρήγορη φόρτιση, δεδομένου ότι μπορεί περαιτέρω να ανυψώσει τη θερμοκρασία της μπαταρίας. Εάν είναι δυνατόν, επιλέξτε την τυποποιημένη φόρτιση ή χρησιμοποιήστε έναν αργό τρόπο φόρτισης για να μειώσετε την παραγωγή θερμότητας και να ελαχιστοποιήσετε την πίεση στην μπαταρία.

 

Γνήσιοι φορτιστές και εξαρτήματα χρήσης:
Για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και τη μακροζωία των λίθιο-ιονικών μπαταριών, είναι σημαντικό να χρησιμοποιηθούν οι γνήσιοι φορτιστές και τα εξαρτήματα που παρέχονται από τον κατασκευαστή. Οι πλαστοί ή χαμηλής ποιότητας φορτιστές μπορούν να μην εμμείνουν στις ασφάλειες προτύπου και μπορούν να προκαλέσουν την υπερφόρτωση, την υπερθέρμανση, ή ακόμα και το μόλυβδο στις αποτυχίες μπαταριών. Πάντα ελέγξτε την αυθεντικότητα των φορτιστών και των εξαρτημάτων και τους αγοράστε από τις αξιόπιστες πηγές.

 

Συμπέρασμα:
Με τις αυξανόμενες θερμοκρασίες του καλοκαιριού, είναι κρίσιμο να δοθεί προσοχή στις προφυλάξεις απαραίτητες για τη βέλτιστη χρήση των λίθιο-ιονικών μπαταριών. Με την αποφυγή της έκθεσης στις υψηλές θερμοκρασίες, που βελτιστοποιούν τις συνήθειες φόρτισης, διατήρηση της μέτριας χρήσης, ύπαρξη προσεκτικοί με τη γρήγορη φόρτιση, και χρησιμοποίηση των γνήσιων φορτιστών και των εξαρτημάτων, μπορείτε να ενισχύσετε την απόδοση, τη διάρκεια ζωής, και την ασφάλεια των συσκευών σας που τροφοδοτούνται από τις λίθιο-ιονικές μπαταρίες. Μετά από αυτές τις οδηγίες θα σας βοηθήσει να απολαύσετε τις θερινές δραστηριότητές σας χωρίς συμβιβασμό της λειτουργίας των συσκευών σας. Η παραμονή δροσερή και κρατά τις μπαταρίες σας στο βέλτιστο όρο σε όλους το θερινή περίοδο!

Nothing is the best but better
没有最好, 只有更好