Να στείλετε μήνυμα
Αρχική Σελίδα /Νέα/

Μέθοδοι φόρτισης μπαταριών λιθίου και κοινές παρεξηγήσεις

Μέθοδοι φόρτισης μπαταριών λιθίου και κοινές παρεξηγήσεις

July 28, 2023

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Μέθοδοι φόρτισης μπαταριών λιθίου και κοινές παρεξηγήσεις

1. Σχετικά με τον τρόπο φόρτισης της νέας μπαταρίας, η πιο δημοφιλής λαογραφία είναι «οι τρεις πρώτες φορές πρέπει να φορτίζονται για περισσότερες από 12 ώρες για να ενεργοποιηθεί η μπαταρία».Στην πραγματικότητα, αυτή η δήλωση είναι λάθος:

 

Λόγος 1: Αυτή η δήλωση συνεχίζεται από τις μπαταρίες νικελίου, αλλά τα χαρακτηριστικά φόρτισης και εκφόρτισης των μπαταριών ιόντων λιθίου και των μπαταριών νικελίου είναι πολύ διαφορετικά.Για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, η υπερβολική αποφόρτιση και η υπερβολική φόρτιση θα προκαλέσει σοβαρή ζημιά στην μπαταρία.Επομένως, είναι καλύτερο να φορτίζετε σύμφωνα με τον τυπικό χρόνο και μέθοδο και να θυμάστε να μην φορτίζετε για περισσότερες από 12 ώρες.

 

Λόγος 2: Η μπαταρία ιόντων λιθίου θα σταματήσει αυτόματα να φορτίζεται αφού φορτιστεί πλήρως, αλλά εάν τοποθετηθεί στον φορτιστή, ενδέχεται να προκύψει κύκλος αποφόρτισης-φόρτισης και τα χαρακτηριστικά του κυκλώματος προστασίας φόρτισης-εκφόρτισης της μπαταρίας ενδέχεται να αλλάξουν. και η μπαταρία βρίσκεται σε κίνδυνο.άκρη.

 

2. "Επαναφόρτιση όποτε το χρειάζεστε" ή "επαναφόρτιση όταν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε αυτόματη απενεργοποίηση και δεν υπάρχει ρεύμα";Πολλοί άνθρωποι θα επιλέξουν το δεύτερο όταν αγοράσουν ένα νέο μηχάνημα, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι απαραίτητο.

 

Λόγος 1: Η διάρκεια ζωής μιας γενικής μπαταρίας ιόντων λιθίου είναι γενικά 300~500 κύκλοι φόρτισης.Υποθέτοντας ότι η ισχύς που παρέχεται από μια πλήρη εκφόρτιση είναι 1Q, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η ισχύς θα μειωθεί μετά από κάθε κύκλο φόρτισης, η μπαταρία ιόντων λιθίου μπορεί να παρέχει συνολικά 300Q ~500Q ηλεκτρικής ενέργειας.Εάν φορτίζετε 1/2 κάθε φορά, μπορείτε να φορτίζετε 600-1000 φορές.αν φορτίζεις το 1/3 κάθε φορά, μπορείς να φορτίζεις 900-1500 φορές.εάν φορτίζετε τυχαία, ο αριθμός των φορών είναι αβέβαιος.Εν ολίγοις, ένα σύνολο 300Q-500Q ηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να συμπληρωθεί είναι σταθερό.Επομένως, η διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου σχετίζεται με τη συνολική χωρητικότητα φόρτισης της μπαταρίας, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τον αριθμό των φορτίσεων.Η βαθιά φόρτιση ή η ρηχή φόρτιση δεν έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου.

 

Λόγος 2: Στην πραγματικότητα, η ρηχή εκφόρτιση και η ρηχή φόρτιση είναι πιο ωφέλιμες για τις μπαταρίες λιθίου.Μόνο όταν η μονάδα ισχύος του προϊόντος είναι βαθμονομημένη για μπαταρίες λιθίου, είναι απαραίτητη η βαθιά εκφόρτιση και η βαθιά φόρτιση.Επομένως, στη διαδικασία καθημερινής χρήσης, δεν χρειάζεται να επιμείνετε στη χρήση της φωτοηλεκτρικής επαναφόρτισης, μπορείτε να την επαναφορτίσετε καθώς τη χρησιμοποιείτε και να βάλετε την ευκολία πρώτα.

Nothing is the best but better
没有最好, 只有更好