Bericht versturen
Thuis /Nieuws/

Het verschil tussen lithiumbatterijbescherming en BMS

Het verschil tussen lithiumbatterijbescherming en BMS

November 2, 2023

Laatste bedrijfsnieuws over Het verschil tussen lithiumbatterijbescherming en BMS

Lithiumbatterijen worden veel gebruikt in verschillende toepassingen vanwege hun hoge energiedichtheid en lange levensduur.twee essentiële componenten in het spel komen: Lithiumbatterijbeschermingsboards en batterijbeheersystemen (BMS). In deze blog zullen we onderzoeken wat deze componenten zijn en de belangrijkste verschillen tussen hen benadrukken.

 

Beschermingsbord voor lithiumbatterijen

Een lithiumbatterijbeschermingsbord, vaak aangeduid als batterijbeschermingscircuit of PCB, is een klein elektronisch apparaat dat is ontworpen om lithiumbatterijen te beschermen tegen overladen, overladen,overstromingDeze beschermingsplaten worden gewoonlijk aangetroffen in individuele lithium-ion- of lithium-polymercellen.

 

Belangrijkste kenmerken en functies van een lithiumbatterijbeschermingsbord:
Overlaadbescherming: controleert en voorkomt dat de batterij tijdens het opladen de maximale spanning overschrijdt en beschermt tegen potentiële gevaren.
Bescherming tegen overontlading: Sluit het ontladingsproces af wanneer de batterijspanning tot een kritisch laag niveau daalt, waardoor schade wordt voorkomen en de levensduur van de batterij wordt verlengd.
Overstromingsbescherming: detecteert en beperkt de stroomstroom om overmatige ontladingspercentages te voorkomen, wat kan leiden tot oververhitting en schade.
Kortsluitingsbescherming: ontkoppelt de batterij snel in geval van een kortsluiting om veiligheidsrisico's te voorkomen.

 

Batterijbeheer systeem (BMS)
Een batterijbeheersysteem (BMS) is een uitgebreider en complexer besturings- en bewakingssysteem dat is ontworpen voor lithiumbatterijen met meerdere cellen, zoals die welke worden gebruikt in elektrische voertuigen.energieopslagsystemenBMS dient als de hersenen van het batterijpakket en gaat verder dan de basisbeschermingsfuncties.

 

Belangrijkste kenmerken en functies van een BMS:
Monitoring van individuele cellen:Monitoren en balanceren van de spanning en de ladingstoestand van elke cel binnen het batterijpakket om een uniforme prestatie te garanderen en te voorkomen dat individuele cellen overladen of overontladen worden.

 

Temperatuurbeheer: controleert de temperatuur van het batterijpakket en activeert thermische beheersystemen om de batterijen binnen hun veilige werktemperatuurbereik te houden.

 


State-of-Charge (SOC) en State-of-Health (SOH) Schatting: volgt de SOC en SOH van het batterijpakket om nauwkeurige informatie te verstrekken over de capaciteit en resterende levensduur.

 

Communicatie en gegevenslogging: maakt communicatie met externe apparaten mogelijk, verzamelt gegevens over de prestaties van de batterij en biedt diagnostische informatie voor gebruikers en technici.

 

Verschillen tussen lithiumbatterijbeschermingsplaten en BMS:

Toepassingsgebied: Lithiumbatterijbeschermingsplaten worden doorgaans gebruikt in toepassingen met één cel, terwijl BMS is ontworpen voor batterijpakketten met meerdere cellen.

 

Complexiteit: BMS is complexer en geavanceerder en biedt geavanceerde monitoring-, balancerings- en communicatiefuncties, terwijl Protection Boards basisbeschermingsfuncties bieden.

 

Integratie: BMS is geïntegreerd in het volledige batterijpakket, terwijl Protection Boards vaak extern zijn en aan individuele cellen worden toegevoegd.

 

Balancering: BMS omvat celbalanceringsfuncties om uniforme celprestaties te garanderen, wat geen standaardfunctie is van beschermingspanelen.

 

Conclusies
Samengevat zijn lithiumbatterijbeschermingsborden en batterijbeheersystemen van vitaal belang voor de veiligheid en optimale prestaties van lithiumbatterijen.Beschermingsplaten zorgen voor essentiële beveiligingen voor individuele cellen, terwijl BMS een uitgebreid systeem is dat is ontworpen voor batterijpakketten met meerdere cellen en geavanceerde functies biedt voor monitoring, balancering en communicatie.Het begrijpen van de verschillen tussen deze componenten is van cruciaal belang voor het kiezen van de juiste oplossing voor uw specifieke toepassing van lithiumbatterijen.

Nothing is the best but better
没有最好, 只有更好