Να στείλετε μήνυμα
Αρχική Σελίδα /Νέα/

Ελεγκτής MPPT και PWM

Ελεγκτής MPPT και PWM

February 8, 2023

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Ελεγκτής MPPT και PWM

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι ηλιακών ελεγκτών (επίσης γνωστών ως ηλιακοί ελεγκτές δαπανών): Ηλιακοί ελεγκτές MPPT και ηλιακοί ελεγκτές PWM.

 

PWM- ηλιακός ελεγκτής διαμόρφωσης πλάτους σφυγμού: Είναι ένας τύπος τρέχοντος ελέγχου, θα μεταστρέψει το ρεύμα εισαγωγής της φωτοβολταϊκής σειράς στον τρόπο σφυγμού PWM. Δεδομένου ότι η μπαταρία τείνει να είναι πλήρης, το πλάτος σφυγμού θα κοντύνει.

 

MPPT- μέγιστη δύναμη που ακολουθεί τον ηλιακό ελεγκτή. Πολλαπλασιάστε το U τάσης και το τρέχον Ι του ηλιακού κυττάρου για να πάρετε την ισχύ Π, και έπειτα το δικαστή εάν η δύναμη παραγωγής του ηλιακού κυττάρου φθάνει στο μέγιστο αυτή τη στιγμή. Εάν η λειτουργία δεν είναι στο μέγιστο Power Point, ρυθμίστε το πλάτος σφυγμού, διαμορφώστε την αναλογία Δ καθήκοντος παραγωγής, αλλάξτε το ρεύμα χρέωσης, και διευθύνετε τη σε πραγματικό χρόνο δειγματοληψία για να αποφασίσετε πάλι εάν για να αλλάξει την αναλογία καθήκοντος. Αυτή η διαδικασία βελτιστοποίησης εξασφαλίζει ότι τα ηλιακά κύτταρα λειτουργούν πάντα στο μέγιστο Power Point τους για να αξιοποιήσουν πλήρως την ενεργειακή παραγωγή της ηλιακής σειράς.

 

Και οι δύο ηλιακοί ελεγκτές έχουν τα πλεονεκτήματά τους, ως εξής:

PWM

Όταν η θερμοκρασία ηλιακών κυττάρων είναι μέση υψηλή (μεταξύ 45°C και 75°C), ο ηλιακός ρυθμιστής PWM είναι μια καλή χαμηλού κόστους λύση κατάλληλη μόνο για τα μικρά συστήματα

 

MPPT

Για να πραγματοποιήσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του ηλιακού ελεγκτή MPPT, η τάση σειράς πρέπει να είναι πολύ υψηλότερη από την τάση μπαταριών. Ο ηλιακός ρυθμιστής MPPT είναι η προτιμημένη λύση για τα υψηλότερα ηλεκτρικά συστήματα (λόγω της μικρότερης διατομικής περιοχής καλωδίων και επομένως το χαμηλότερο γενικό κόστος συστημάτων). Ο ηλιακός ρυθμιστής MPPT θα κερδίσει επίσης περισσότερη δύναμη όταν η θερμοκρασία ηλιακών κυττάρων είναι χαμηλή (κάτω από 45°C) ή πολύ υψηλή (επάνω από 75°C) ή όταν η ακτινοβολία είναι πολύ χαμηλή.

 

Nothing is the best but better
没有最好, 只有更好