Bericht versturen
Thuis /Nieuws/

Het Controlemechanisme van MPPT en PWM-

Het Controlemechanisme van MPPT en PWM-

February 8, 2023

Laatste bedrijfsnieuws over Het Controlemechanisme van MPPT en PWM-

Er zijn twee belangrijke types van zonnediecontrolemechanismen (ook als zonnelastencontrolemechanismen worden bekend): De zonnecontrolemechanismen van MPPT en de zonnecontrolemechanismen van PWM.

 

PWM- de modulatie zonnecontrolemechanisme van de impulsbreedte: Het is een type van huidige controle, zal schakelen de ingangsstroom van de photovoltaic serie op PWM-impulswijze. Aangezien de batterij volledig neigt te zijn, zal de impulsbreedte verkorten.

 

MPPT- maximummacht die zonnecontrolemechanisme volgen. Vermenigvuldig voltageu en huidige I van de zonnecel om de macht P te krijgen, en toen de rechter of de outputmacht van de zonnecel het maximum op dit ogenblik bereikt. Als de verrichting niet in maximumpower point is, pas de impulsbreedte aan, moduleer de verhouding D van de outputplicht, verander de het laden stroom, en leid bemonstering opnieuw in real time om te bepalen of om de plichtsverhouding te veranderen. Dit optimaliseringsproces zorgt ervoor dat de zonnecellen altijd in hun maximumpower point werken om volledig gebruik van de energieoutput van de zonneserie te maken.

 

Beide zonnecontrolemechanismen hebben hun eigen voordelen, als volgt:

PWM

Wanneer de zonneceltemperatuur aan hoogte (tussen 45°C en 75°C) middelgroot is, is de zonneregelgever van PWM een goede goedkope oplossing geschikt slechts voor kleine systemen

 

MPPT

Om het volledige potentieel van het zonnecontrolemechanisme van MPPT te ontsluiten, zou het serievoltage veel hoger moeten zijn dan het batterijvoltage. De zonneregelgever van MPPT is de aangewezen oplossing voor hogere machtssystemen (wegens het kleinere kabelgebied in dwarsdoorsnede en daarom de laagste algemene systeemkosten). De zonneregelgever van MPPT zal ook meer macht bereiken wanneer de zonneceltemperatuur (onder 45°C) laag of zeer hoog is (boven 75°C) of wanneer irradiance zeer laag is.

 

Nothing is the best but better
没有最好, 只有更好