Να στείλετε μήνυμα
Αρχική Σελίδα /Νέα/

Σειρά και παράλληλη σύνδεση μπαταριών

Σειρά και παράλληλη σύνδεση μπαταριών

November 11, 2022

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Σειρά και παράλληλη σύνδεση μπαταριών

Σειρά μπαταριών λιθίου και παράλληλη ευκρίνεια

Λόγω της περιορισμένης τάσης και χωρητικότητας της μεμονωμένης μπαταρίας, στην πραγματική χρήση, απαιτείται ένας συνδυασμός σειρών-παράλληλων για να επιτευχθεί υψηλότερη τάση και χωρητικότητα για να καλύψει τις πραγματικές απαιτήσεις τροφοδοσίας της συσκευής.

- Οι μπαταρίες λιθίου συνδέονται σε σειρά: οι τάσεις προστίθενται, η χωρητικότητα παραμένει αμετάβλητη και η εσωτερική αντίσταση αυξάνεται.

- Παράλληλη σύνδεση μπαταριών λιθίου: η τάση παραμένει αμετάβλητη, η χωρητικότητα προστίθεται, η εσωτερική αντίσταση μειώνεται και ο χρόνος τροφοδοσίας παρατείνεται.

- Μπαταρίες λιθίου σε σειρά και παράλληλες: Υπάρχουν συνδυασμοί παράλληλων και σειρών στη μέση της μπαταρίας, γεγονός που αυξάνει την τάση και τη χωρητικότητα.

- Τάση σειράς: Μονές κυψέλες 3,7 V μπορούν να συναρμολογηθούν σε μια μπαταρία με τάση 3,7*(N)V όπως απαιτείται (N: ο αριθμός των μεμονωμένων κυψελών)
Όπως 7,4V, 12V, 24V, 36V, 48V, 60V, 72V, κ.λπ.

- Παράλληλη χωρητικότητα: 2000mAh μονής κυψέλης μπορεί να συναρμολογηθεί σε μια μπαταρία χωρητικότητας 2*(N)Ah (Ν: ο αριθμός μεμονωμένων κυψελών) όπως 4000mAh, 6000mAh, 8000mAh, 5Ah, 10Ah, 20Ah, 50Ah , 100Ah, κ.λπ.

 

Πακέτο μπαταριών λιθίου

Αναφέρεται στην επεξεργασία, συναρμολόγηση και συσκευασία πακέτων μπαταριών λιθίου.Η διαδικασία συναρμολόγησης των μπαταριών λιθίου σε μια ομάδα ονομάζεται PACK, η οποία μπορεί να είναι μία μπαταρία ή μια σειρά και παράλληλη μπαταρία λιθίου.Η μπαταρία λιθίου αποτελείται συνήθως από πλαστικό κέλυφος, προστατευτική πλάκα, πυρήνα μπαταρίας, ηλεκτρόδιο εξόδου, κομμάτι επαφής για σύνδεση και άλλες μονωτικές ταινίες, ταινίες διπλής όψης κ.λπ.

- Μπαταρία λιθίου: το βασικό μέρος της τελικής μπαταρίας

- Πλακέτα προστασίας: Παίζει τις λειτουργίες υπερφόρτισης, υπερφόρτισης, υπερέντασης, βραχυκυκλώματος και έξυπνης προστασίας ελέγχου θερμοκρασίας NTC.

- Πλαστικό κέλυφος: ο σκελετός στήριξης ολόκληρης της μπαταρίας.την τοποθέτηση και τη στερέωση της πλάκας προστασίας·μεταφορά και περιορισμός όλων των άλλων εξαρτημάτων χωρίς κέλυφος.

- Ακροδέκτης: Μπορούν να παρέχονται διάφορες διεπαφές φόρτισης και εκφόρτισης καλωδίων ακροδεκτών για διάφορα ηλεκτρονικά προϊόντα, προϊόντα αποθήκευσης ενέργειας και εφεδρικά τροφοδοτικά.

- Φύλλο/στήριγμα νικελίου: εξαρτήματα σύνδεσης και στερέωσης του στοιχείου

 

Σειρά μπαταριών λιθίου και παράλληλος συνδυασμός

Για λόγους ασφαλείας, οι μπαταρίες λιθίου πρέπει να συνδέονται σε μια εξωτερική πλακέτα προστασίας για την παρακολούθηση κάθε μπαταρίας.Γενικά δεν συνιστάται η παράλληλη χρήση μπαταριών.Εάν συνδέονται παράλληλα, πρέπει να διασφαλίζεται η συνοχή των παραμέτρων της μπαταρίας (χωρητικότητα, εσωτερική αντίσταση κ.λπ.).Οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται σε σειρά πρέπει επίσης να έχουν τις ίδιες παραμέτρους, διαφορετικά η απόδοση του πακέτου μπαταριών θα είναι πολύ χειρότερη από αυτή ενός κυττάρου.

 

Ο σκοπός της σύζευξης μπαταριών λιθίου είναι να διασφαλιστεί ότι η χωρητικότητα, η τάση, η εσωτερική αντίσταση και η επίδραση κάθε μπαταρίας στο πακέτο μπαταριών είναι συνεπή.Η ασυνέπεια θα οδηγήσει σε διάφορες παραμέτρους κατά τη χρήση της μπαταρίας λιθίου.Η απόσταση είναι πιο μακριά, με αποτέλεσμα την ανισορροπία της τάσης.Μετά από πολύ καιρό, θα υπερφορτιστεί, θα υπερφορτιστεί και η χωρητικότητα δεν θα ασκηθεί, προκαλώντας κίνδυνο έκρηξης και πυρκαγιάς.

Nothing is the best but better
没有最好, 只有更好