Bericht versturen
Thuis /Nieuws/

Serie- en parallelschakeling van batterijen

Serie- en parallelschakeling van batterijen

November 11, 2022

Laatste bedrijfsnieuws over Serie- en parallelschakeling van batterijen

Lithiumbatterijserie en parallelle definitie

Vanwege de beperkte spanning en capaciteit van de enkele batterij is bij feitelijk gebruik een serie-parallelcombinatie vereist om een ​​hogere spanning en capaciteit te verkrijgen om te voldoen aan de werkelijke stroomvoorzieningsvereisten van het apparaat.

- Lithiumbatterijen worden in serie geschakeld: de spanningen worden opgeteld, de capaciteit blijft ongewijzigd en de interne weerstand neemt toe.

- Parallelschakeling van lithiumbatterijen: de spanning blijft ongewijzigd, de capaciteit wordt toegevoegd, de interne weerstand wordt verlaagd en de voedingstijd wordt verlengd.

- Lithium batterijen in serie en parallel: Er zijn zowel parallelle als serie combinaties in het midden van het batterijpakket, waardoor de spanning en capaciteit toenemen.

- Seriespanning: 3,7V enkele cellen kunnen naar behoefte worden samengevoegd tot een batterijpakket met een spanning van 3,7*(N)V (N: het aantal afzonderlijke cellen)
Zoals 7.4V, 12V, 24V, 36V, 48V, 60V, 72V, enz.

- Parallelle capaciteit: 2000mAh enkele cel kan worden samengevoegd tot een batterijpakket met een capaciteit van 2*(N)Ah (N: het aantal afzonderlijke cellen) zoals 4000mAh, 6000mAh, 8000mAh, 5Ah, 10Ah, 20Ah, 30Ah, 50Ah , 100Ah, enz. .

 

Lithium batterijpakket

Het verwijst naar de verwerking, assemblage en verpakking van lithiumbatterijpakketten.Het proces van het samenstellen van lithiumbatterijen tot een groep wordt PACK genoemd, wat een enkele batterij kan zijn of een serie en parallel lithiumbatterijpakket.Lithiumbatterijpak is meestal samengesteld uit plastic omhulsel, beschermplaat, batterijkern, uitgangselektrode, contactstuk voor verbinding en andere isolatietapes, dubbelzijdige tapes, enz.

- Lithiumbatterij: het kerngedeelte van de voltooide batterij

- Beschermingsbord: Speelt de functies van overbelasting, overontlading, overstroom, kortsluiting en intelligente bescherming van de NTC-temperatuurregeling.

- Kunststof omhulsel: het ondersteunende skelet van de gehele batterij;het plaatsen en bevestigen van de beschermplaat;het dragen en beperken van alle andere niet-schaaldelen.

- Aansluitkabel: er kunnen verschillende oplaad- en ontlaadinterfaces voor aansluitklemmen worden geleverd voor verschillende elektronische producten, energieopslagproducten en back-upvoedingen.

- Nikkelplaat/beugel: onderdelen van de cel verbinden en bevestigen

 

Lithiumbatterijreeks en parallelle combinatie

Om veiligheidsredenen moeten lithiumbatterijen worden aangesloten op een externe beschermingskaart voor het bewaken van elke batterij.Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om batterijen parallel te gebruiken.Als ze parallel zijn aangesloten, moet de consistentie van de batterijparameters (capaciteit, interne weerstand, etc.) worden gegarandeerd.De batterijen die in serie worden gebruikt, moeten ook dezelfde parameters hebben, anders zullen de prestaties van het batterijpakket veel slechter zijn dan die van een enkele cel.

 

Het doel van het koppelen van lithiumbatterijen is ervoor te zorgen dat de capaciteit, het voltage, de interne weerstand en het effect van elke batterij in het batterijpakket consistent zijn.Inconsistentie zal leiden tot verschillende parameters tijdens het gebruik van het lithiumbatterijpakket.De afstand is verder weg, wat resulteert in spanningsonbalans.Na een lange tijd zal het worden overbelast, overontladen en zal de capaciteit niet worden uitgeoefend, waardoor explosie- en brandgevaar ontstaat.

Nothing is the best but better
没有最好, 只有更好