Να στείλετε μήνυμα
Αρχική Σελίδα /Νέα/

Γιατί η μπαταρία του UPS αποτυγχάνει νωρίς;

Γιατί η μπαταρία του UPS αποτυγχάνει νωρίς;

August 4, 2023

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Γιατί η μπαταρία του UPS αποτυγχάνει νωρίς;

Γιατί η μπαταρία του UPS αποτυγχάνει νωρίς;Αποτυχία μπαταρίας UPS και διαδικασία διάλυσης.Η διαδικασία σχεδιασμού και παραγωγής της μπαταρίας UPS καθορίζει την εγγενή αξιοπιστία της μπαταρίας και η χρήση και η συντήρηση της μπαταρίας UPS είναι η βάση για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας της μπαταρίας.Η σωστή χρήση και συντήρηση μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του, διαφορετικά η διάρκεια ζωής του θα μειωθεί σημαντικά.Η πρόωρη διάλυση μεγάλου αριθμού μπαταριών UPS έχει προκαλέσει τεράστια σπατάλη πόρων και ταυτόχρονα έχει προκαλέσει αύξηση του λειτουργικού κόστους της εταιρείας.Η ακατάλληλη απόρριψη των απορριμμάτων μπαταριών UPS έχει επίσης προκαλέσει περιβαλλοντική ρύπανση.

 

Λόγοι πρόωρης βλάβης των μπαταριών UPS

1. Η πρώιμη αστοχία των μπαταριών UPS αναφέρεται στο γεγονός ότι η απόδοση των μεμονωμένων μπαταριών επιδεινώνεται απότομα και η χωρητικότητα είναι χαμηλότερη από το 80% της ονομαστικής τιμής κατά τη χρήση της μπαταρίας μόνο για λίγους μήνες ή ένα χρόνο, γεγονός που οδηγεί σε η βασική αιτία της πρόωρης αστοχίας των μπαταριών UPS.Ο λόγος είναι ότι η θετική και η αρνητική πλάκα της μπαταρίας δεν έρχονται σε επαφή με τον ηλεκτρολύτη στον διαχωριστή AGM.

2. Η απόδοση και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας UPS εξαρτάται από τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των θετικών και αρνητικών πλακών, το βιομηχανικό περιβάλλον, τη σύνθεση της καθαρότητας του ενεργού υλικού, το περιβάλλον χρήσης και τη συντήρηση κ.λπ., τα οποία έχουν σημαντικές επιρροές .

3. Ορισμένες μπαταρίες UPS με πρόωρη αστοχία σε μια ομάδα μπαταριών UPS προκαλούνται γενικά από μεμονωμένους τυχαίους παράγοντες στη διαδικασία παραγωγής, όπως μικροσκοπικά σωματίδια μολύβδου που πέφτουν στην ομάδα ηλεκτροδίων κατά τη συγκόλληση της ομάδας ηλεκτροδίων και η ποσότητα του οξέος που προστίθεται δεν είναι ελεγχόμενη.Αυστηρή, ακατάλληλη φόρτωση ανταλλακτικών, ορισμένες πρώτες ύλες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις κ.λπ.

 

Αποτυχία μπαταρίας UPS και διαδικασία διάλυσης
(1) Καθαρίστε το επάνω μέρος όλων των μπαταριών
(2) Ταξινομήστε τις μπαταρίες σύμφωνα με την ίδια μάρκα και μοντέλο.
(3) Διαλέξτε όλα τα κατεστραμμένα, διαβρωμένα ή με διαρροή εξαρτήματα και αυτό το τμήμα δεν θα επισκευαστεί.
Μη μαγνητική χαμηλή θερμοκρασία 18650 2200mAh
Μη μαγνητική χαμηλή θερμοκρασία 18650 2200mAh
-40℃ ικανότητα εκφόρτισης 0,5C≥70%
Θερμοκρασία φόρτισης: 0~45℃
Θερμοκρασία εκκένωσης: -40~+55℃
-40℃ μέγιστος ρυθμός εκφόρτισης: 1C
-40℃ ρυθμός συγκράτησης ικανότητας εκφόρτισης: 0,5C ικανότητα εκφόρτισης ≥ 70%
(4) Τακτοποιήστε τα σε μια ομοιόμορφη σειρά, η οποία είναι βολική για τη σύνδεση του θετικού και του αρνητικού πόλου.
(5) Συνδέστε την μπαταρία με μια λωρίδα σύνδεσης.
(6) Συνδέστε το φορτιστή στους θετικούς και αρνητικούς πόλους.
(7) Φορτίστε για μία ώρα, αποφορτίστε αφού εντοπίσετε την μπαταρία του UPS και εντοπίστε εάν υπάρχει βραχυκύκλωμα ή ανοιχτό κύκλωμα.
(8) Όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις επισκευής, συνδέστε το σύστημα εκκένωσης όπως απαιτείται.
(9) Προσαρμόστε τα τυπικά δεδομένα του συστήματος εκφόρτισης ώστε να πληροί το πρότυπο της μπαταρίας.
(10) Ξεκινήστε την εκκένωση και αφού τελειώσει η εκκένωση, προσθέστε απιονισμένο νερό σε αναλογία 1:1 και προσθέστε 10% αναγεννητικό.
(11) Φόρτιση για 16 ώρες και στη συνέχεια κύκλος εκφόρτισης.

 

Η μπαταρία του UPS θα βρίσκεται σε κατάσταση αιωρούμενης φόρτισης για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που θα οδηγήσει σε μείωση της δραστηριότητας της χημικής ενέργειας και της μετατροπής ηλεκτρικής ενέργειας της μπαταρίας, επιτάχυνση της γήρανσης και μείωση της διάρκειας ζωής.Επομένως, θα πρέπει να αποφορτίζεται πλήρως μία φορά κάθε 2-3 μήνες και να αφήνετε την μπαταρία του UPS να αποφορτιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα.Αυτό όχι μόνο θα ενεργοποιήσει την μπαταρία του UPS, αλλά θα ελέγξει επίσης εάν η μπαταρία είναι σε κανονική κατάσταση.Ταυτόχρονα, το UPS θα πρέπει να φορτίζεται έγκαιρα και για μεγάλο χρονικό διάστημα για να αποφευχθούν βλάβες που προκαλούνται από την αστοχία της μπαταρίας του UPS.

 

 

Αποποίηση ευθύνης: Τα άρθρα που δημοσιεύονται σε αυτόν τον ιστότοπο είναι όλα από το Διαδίκτυο και δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις αυτού του ιστότοπου.Εάν υπάρχει οποιαδήποτε παράβαση, επικοινωνήστε για διαγραφή (markt01@ocelltech.com)

Nothing is the best but better
没有最好, 只有更好