Bericht versturen
Thuis /Nieuws/

18650 LiFePO4 versus Ternaire Batterijen: Wat is het Verschil?

18650 LiFePO4 versus Ternaire Batterijen: Wat is het Verschil?

April 21, 2023

Laatste bedrijfsnieuws over 18650 LiFePO4 versus Ternaire Batterijen: Wat is het Verschil?

Wanneer het over lithium-ionenbatterijen komt, er vele types zijn om te kiezen van, elk met zijn eigen reeks sterke punten en zwakheden. Twee populaire types van 18650 lithium-ionenbatterijen zijn LiFePO4 en ternaire batterijen. In dit artikel, zullen wij de verschillen tussen deze twee types onderzoeken en zullen hun capaciteiten vergelijken.

 

Energiedichtheid:

Één van de grootste verschillen tussen LiFePO4 en ternaire batterijen is hun energiedichtheid. De ternaire batterijen hebben een hogere energiedichtheid, betekenend kunnen zij meer energie per eenheid van volume of gewicht opslaan. Dit maakt tot hen ideaal voor toepassingen die hoge energiedichtheid, zoals elektrische voertuigen en krachtige draagbare elektronika vereisen.

 

In vergelijking, LiFePO4-hebben de batterijen een lagere energiedichtheid, betekenend kunnen zij minder energie per eenheid van volume of gewicht opslaan dan ternaire batterijen. Nochtans, maken zij dit door het hebben van het langer cyclusleven en een hogere thermische stabiliteit goed. De stabiele kristalstructuur van het fosfaat van het lithiumijzer laat de batterij toe om worden geladen en gelost meer tijden alvorens het begint te degraderen, en het is minder naar voren gebogen aan thermische vluchteling en brand. LiFePO4 zijn de batterijen ideaal voor toepassingen die het hoge cyclusleven en veiligheid, zoals de systemen van de energieopslag en reservevoedingen vereisen.

 

Capaciteit:

In termen van capaciteit, hebben 18650 LiFePO4-batterijen typisch een capaciteit die zich van mAh 1.000 aan mAh 3.000, met een maximumcapaciteit van mAh rond 3.500 uitstrekken. Anderzijds, hebben 18650 ternaire batterijen typisch een capaciteit die zich van mAh 2.000 aan mAh 3.500, met een maximumcapaciteit van mAh rond 4.500 uitstrekken. Dit betekent dat de ternaire batterijen neigen om een hogere capaciteit te hebben dan LiFePO4-batterijen, die met hun hogere energiedichtheid verenigbaar is. Nochtans, neigen de hogere capaciteitsbatterijen ook om hogere kosten te hebben.

 

Conclusie:

Wanneer het kiezen tussen 18650 LiFePO4 en ternaire batterijen, is het belangrijk om de specifieke vereisten van de toepassing, met inbegrip van energiedichtheid, het cyclusleven, veiligheid, en kosten te overwegen. De ternaire batterijen zijn beter geschikt voor toepassingen die hoge energiedichtheid, zoals elektrische voertuigen en krachtige draagbare elektronika, terwijl LiFePO4-de batterijen voor toepassingen ideaal zijn die het hoge cyclusleven en veiligheid vereisen, zoals de systemen van de energieopslag en reservevoedingen vereisen. Uiteindelijk, zal de keus tussen deze twee batterijtypes afhangen van de specifieke behoeften en de beperkingen van de toepassing.

Nothing is the best but better
没有最好, 只有更好