Να στείλετε μήνυμα
Αρχική Σελίδα /Νέα/

Πώς να κάνετε τη μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου να διαρκεί περισσότερο

Πώς να κάνετε τη μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου να διαρκεί περισσότερο

December 9, 2022

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Πώς να κάνετε τη μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου να διαρκεί περισσότερο

1. Η θερμοκρασία δεν πρέπει να είναι πολύ υψηλή
Αν υποθέσουμε ότι η μπαταρία του UPS χρησιμοποιείται σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 35°C πάνω από την κανονική θερμοκρασία λειτουργίας, η ισχύς της μπαταρίας θα συνεχίσει να μειώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας δεν θα είναι τόσο μεγάλη όσο συνήθως.Η φόρτιση μιας συσκευής θα ήταν πιο ενοχλητική δεδομένης της θερμοκρασίας.Ακόμα κι αν η μπαταρία είναι αποθηκευμένη σε περιβάλλον υψηλής θερμοκρασίας, η ποιότητα της μπαταρίας θα καταστραφεί αναπόφευκτα.Επομένως, η διατήρηση μιας σωστής θερμοκρασίας λειτουργίας είναι ένας καλός τρόπος για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των μπαταριών Li-ion.

 

2. Η θερμοκρασία δεν πρέπει να είναι πολύ χαμηλή
Αν υποθέσουμε ότι η μπαταρία ιόντων λιθίου χρησιμοποιείται σε περιβάλλον χαμηλής θερμοκρασίας, δηλαδή κάτω από 4°C, θα διαπιστωθεί επίσης ότι ο χρόνος σέρβις της μπαταρίας του UPS έχει μειωθεί και ορισμένες γνήσιες μπαταρίες ιόντων λιθίου σε κινητά τηλέφωνα δεν μπορεί να φορτιστεί ακόμη και σε περιβάλλον χαμηλής θερμοκρασίας.Αλλά μην ανησυχείτε, αυτή είναι μόνο μια προσωρινή κατάσταση, σε αντίθεση με ένα ζεστό περιβάλλον, μόλις ανέβει η θερμοκρασία, τα μόρια της μπαταρίας θα θερμανθούν και θα επιστρέψουν στο αρχικό τους επίπεδο.


3. Περιοδική φόρτιση και αποφόρτιση
Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο μια μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου, θα θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε πολύ για να διατηρήσετε τα ηλεκτρόνια στο λίθιο συνεχώς σε κίνηση.Αν υποθέσουμε ότι το λίθιο δεν χρησιμοποιείται συχνά, θυμηθείτε να τερματίσετε τον κύκλο φόρτισης του λιθίου μία φορά το μήνα και να κάνετε βαθμονόμηση ισχύος, δηλαδή βαθιά εκφόρτιση και βαθιά φόρτιση.

 

4. Μην αναμιγνύετε την μπαταρία με μεταλλικά αντικείμενα και αποτρέψτε τα μεταλλικά αντικείμενα να αγγίξουν τα θετικά και αρνητικά ηλεκτρόδια της μπαταρίας, να δημιουργήσουν βραχυκύκλωμα, να βλάψουν την μπαταρία ή ακόμα και να δημιουργήσουν κίνδυνο.

 

5. Οι μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου θα πρέπει να τοποθετούνται σε καθαρό, μονότονο και αεριζόμενο περιβάλλον και να αποφεύγεται η επαφή με διαβρωτικές ουσίες και να φυλάσσονται μακριά από πηγές φωτιάς και θερμότητας.

 

Τα παραπάνω είναι η εισαγωγή των ελλείψεων, των πλεονεκτημάτων, των αρχών λειτουργίας και του τρόπου συντήρησης της μπαταρίας φωσφορικού σιδήρου λιθίου.Ως εφεδρικό τροφοδοτικό των μπαταριών UPS, η μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου έχει ευρεία προοπτική αγοράς και θα εφαρμοστεί σε περισσότερα πεδία.

Nothing is the best but better
没有最好, 只有更好