Bericht versturen
Thuis /Nieuws/

Hoe u de lithium-ijzerfosfaatbatterij langer kunt laten meegaan

Hoe u de lithium-ijzerfosfaatbatterij langer kunt laten meegaan

December 9, 2022

Laatste bedrijfsnieuws over Hoe u de lithium-ijzerfosfaatbatterij langer kunt laten meegaan

1. De temperatuur mag niet te hoog zijn
Ervan uitgaande dat de UPS-batterij wordt gebruikt bij een temperatuur hoger dan 35°C boven de normale bedrijfstemperatuur, zal het vermogen van de batterij verder afnemen, waardoor de levensduur van de batterij minder lang zal zijn dan normaal.Het opladen van een toestel zou meer storend zijn gezien de temperatuur.Zelfs als de batterij wordt bewaard in een omgeving met hoge temperaturen, zal de kwaliteit van de batterij onvermijdelijk worden aangetast.Daarom is het handhaven van een juiste bedrijfstemperatuur een goede manier om de levensduur van Li-ion-batterijen te verlengen.

 

2. De temperatuur mag niet te laag zijn
Ervan uitgaande dat de lithium-ionbatterij wordt gebruikt in een omgeving met lage temperaturen, dat wil zeggen onder 4°C, zal ook worden vastgesteld dat de servicetijd van de UPS-batterij wordt verkort, en sommige originele lithium-ionbatterijen in mobiele telefoons kan zelfs niet worden opgeladen in een omgeving met lage temperaturen.Maar maak je geen zorgen, dit is slechts een tijdelijke toestand, in tegenstelling tot in een hete omgeving, zodra de temperatuur stijgt, zullen de moleculen in de batterij worden verwarmd en terugkeren naar hun oorspronkelijke niveau.


3. Periodiek opladen en ontladen
Om het meeste uit een lithium-ijzerfosfaatbatterij te halen, wil je hem veel gebruiken om de elektronen in de lithium constant in beweging te houden.Ervan uitgaande dat lithium niet vaak wordt gebruikt, vergeet dan niet om de oplaadcyclus van lithium eenmaal per maand te beëindigen en een stroomkalibratie uit te voeren, dat wil zeggen diep ontladen en diep opladen.

 

4. Meng de batterij niet met metalen voorwerpen en voorkom dat de metalen voorwerpen de positieve en negatieve elektroden van de batterij raken, een kortsluiting vormen, de batterij beschadigen of zelfs een gevaar vormen.

 

5. Lithium-ijzerfosfaatbatterijen moeten in een schone, eentonige en geventileerde omgeving worden geplaatst, mogen niet in contact komen met bijtende stoffen en moeten uit de buurt van vuur en warmtebronnen worden gehouden.

 

Het bovenstaande is de introductie van de tekortkomingen, voordelen, werkingsprincipes en het onderhoud van de lithium-ijzerfosfaatbatterij.Als back-upvoeding van UPS-batterijen heeft de lithium-ijzerfosfaatbatterij een breed marktperspectief en zal deze op meer gebieden worden toegepast.

Nothing is the best but better
没有最好, 只有更好