Να στείλετε μήνυμα
Αρχική Σελίδα /Νέα/

Γνώση του κυλινδρικού κυττάρου

Γνώση του κυλινδρικού κυττάρου

September 20, 2022

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Γνώση του κυλινδρικού κυττάρου

 

Τι είναι μια κυλινδρική μπαταρία λίθιου;

1. Καθορισμός της κυλινδρικής μπαταρίας
Οι κυλινδρικές μπαταρίες λίθιου διαιρούνται σε διαφορετικά συστήματα του φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου, του οξειδίου κοβαλτίου λίθιου, manganate λίθιου, του κοβάλτιο-μαγγάνιου μικτών, και των τριαδικών υλικών. Το κοχύλι διαιρείται σε δύο τύπους: κοχύλι χάλυβα και πολυμερές σώμα. Τα διαφορετικά υλικά συστήματα έχουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα. Αυτή τη στιγμή, οι κύλινδροι είναι κυρίως κυλινδρικές μπαταρίες φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου η χάλυβας-Shell, οι οποίες χαρακτηρίζονται από την υψηλή ικανότητα, υψηλή τάση παραγωγής, καλή εκτέλεση κύκλων δαπάνη-απαλλαγής, σταθερή τάση παραγωγής, υψηλής τάσης απαλλαγή, σταθερή ηλεκτροχημική απόδοση, και χρησιμοποιούν την ασφαλή, ευρεία λειτουργούσα σειρά θερμοκρασίας, φιλικός προς το περιβάλλον, που χρησιμοποιείται ευρέως στους ηλιακούς λαμπτήρες, λαμπτήρες χορτοταπήτων, εφεδρική ενέργεια, εργαλεία ισχύος, πρότυπα παιχνιδιών.

 

2. Κυλινδρική δομή μπαταριών

Η δομή μιας χαρακτηριστικής κυλινδρικής μπαταρίας περιλαμβάνει: κοχύλι, ΚΑΠ, θετικό ηλεκτρόδιο, αρνητικό ηλεκτρόδιο, διαχωριστής, ηλεκτρολύτης, PTC στοιχείο, στόλισμα, βαλβίδα ασφάλειας, κ.λπ. Γενικά, το κοχύλι μπαταριών είναι το αρνητικό ηλεκτρόδιο της μπαταρίας, η ΚΑΠ είναι το θετικό ηλεκτρόδιο της μπαταρίας, και το κοχύλι μπαταριών αποτελείται από το νικέλινο πιάτο χάλυβα.

 

3. Πλεονεκτήματα των κυλινδρικών μπαταριών λίθιου

Έναντι των μαλακών πακέτων και των τετραγωνικών μπαταριών λίθιου, οι κυλινδρικές μπαταρίες λίθιου έχουν τον πιό μακροχρόνιο χρόνο ανάπτυξης, την υψηλότερη τυποποίηση, την ωριμότερη τεχνολογία, την υψηλή παραγωγή και το χαμηλότερο κόστος.

- Ώριμη διαδικασία παραγωγής, χαμηλό κόστος ΠΑΚΕΤΩΝ, υψηλή παραγωγή προϊόντων μπαταριών, και καλή εκτέλεση διασκεδασμού θερμότητας
- Οι κυλινδρικές μπαταρίες έχουν διαμορφώσει μια σειρά διεθνώς ενοποιημένων τυποποιημένων προδιαγραφών και προτύπων, με την ώριμη τεχνολογία και κατάλληλος για τη μεγάλης κλίμακας συνεχή παραγωγή.
- Η συγκεκριμένη επιφάνεια του κυλίνδρου είναι μεγάλη, και η επίδραση διασκεδασμού θερμότητας είναι καλή.
- Οι κυλινδρικές μπαταρίες είναι γενικά σφραγισμένες μπαταρίες, και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα συντήρησης κατά τη διάρκεια της χρήσης.
- Το κοχύλι μπαταριών έχει την υψηλή αντίσταση, και δεν θα υπάρξει καμία πρήζομαι των τετραγωνικών και μαλακός-συσκευασμένων μπαταριών κατά τη διάρκεια της χρήσης.

 

4. Κυλινδρικό υλικό ηλεκτροδίων μπαταριών αρνητικό
Τα κυλινδρικά υλικά ανόδων μπαταριών διαιρούνται κατά προσέγγιση σε έξι τύπους: υλικά ανόδων άνθρακα, υλικά ανόδων κραμάτων, κασσίτερος-βασισμένα στον υλικά ανόδων, λίθιο-που περιέχουν τα υλικά ανόδων νιτριδίων μετάλλων μετάβασης, nanoscale τα υλικά, και nanoscale τα υλικά ανόδων.

- Υλικό ανόδων άνθρακα nanoscale υλικό: Αυτή τη στιγμή, τα υλικά ανόδων που χρησιμοποιούνται πραγματικά στις λίθιο-ιονικές μπαταρίες είναι βασικά υλικά άνθρακα, όπως ο τεχνητός από γραφίτη, φυσικός γραφίτης, mesocarbon οι μικρόσφαιρες, το κοκ πετρελαίου, η ίνα άνθρακα, ο άνθρακας ρητίνης πυρόλυσης, κ.λπ….
- Κράμα-βασισμένα στο υλικά ανόδων: συμπεριλαμβανομένων των κασσίτερος-βασισμένων στον κραμάτων, των πυρίτιο-βασισμένων στον κραμάτων, των γερμάνιο-βασισμένων στον κραμάτων, των αργίλιο-βασισμένων κραμάτων, των αντιμόνιο-βασισμένων κραμάτων, των μαγνήσιο-βασισμένων στον κραμάτων και άλλων κραμάτων, και δεν υπάρχει αυτήν την περίοδο κανένα εμπορικό προϊόν.
- Κασσίτερος-βασισμένο στο αρνητικό υλικό ηλεκτροδίων: Το κασσίτερος-βασισμένο στο αρνητικό υλικό ηλεκτροδίων μπορεί να διαιρεθεί σε δύο τύπους: οξείδιο κασσίτερου και κασσίτερος-βασισμένο στον σύνθετο οξείδιο. Τα οξείδια αναφέρονται στα οξείδια του κασσίτερου μετάλλων στα διάφορα κράτη σθένους. Δεν υπάρχει αυτήν την περίοδο κανένα εμπορικό προϊόν.
- Λίθιο-περιέχοντας τα υλικά ανόδων νιτριδίων μετάλλων μετάβασης, δεν υπάρχει αυτήν την περίοδο κανένα εμπορικό προϊόν.
- Υλικά νανο-κλίμακας: άνθρακας nanotubes, υλικά νανο-κραμάτων.
- Νανο υλικό ανόδων: νανο υλικό οξειδίων

 

Κυλινδρικά κύτταρα μπαταριών λίθιου

1. Κυλινδρικό λίθιο-ιονικό εμπορικό σήμα μπαταριών

Οι κυλινδρικές μπαταρίες λίθιου είναι δημοφιλέστερες μεταξύ των επιχειρήσεων μπαταριών λίθιου στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, και υπάρχουν επίσης μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις στην Κίνα που παράγουν τις κυλινδρικές μπαταρίες λίθιου. Η πιό πρόωρη κυλινδρική μπαταρία λίθιου εφευρέθηκε το 1992 από τη SONY Company της Ιαπωνίας.

Γνωστά κυλινδρικά λίθιο-ιονικά εμπορικά σήματα μπαταριών: Sony, Panasonic, Sanyo, Samsung, LG, Wanxiang A123, BAK, Lishen, κ.λπ.

 

2. Τύποι κυλινδρικών λίθιο-ιονικών μπαταριών

Τα κυλινδρικά λίθιο-ιονικά κύτταρα αντιπροσωπεύονται συνήθως από τους πέντε ψηφίων αριθμούς. Μετρώντας από το αριστερό, τα πρώτα και δεύτερα ψηφία αναφέρονται στη διάμετρο της μπαταρίας, τα τρίτα και τέταρτα ψηφία αναφέρονται στο ύψος της μπαταρίας, και το πέμπτο ψηφίο αντιπροσωπεύει έναν κύκλο. Υπάρχουν πολλοί τύποι κυλινδρικών μπαταριών λίθιου, οι πιό κοινοί είναι 10400, 14500, 16340, 18650, 21700, 26650, 32650, κ.λπ.

 

μπαταρία 10440
Η μπαταρία 10440 είναι μια μπαταρία λίθιου με μια διάμετρο 10mm και ένα ύψος 44mm. Είναι το ίδιο μέγεθος δεδομένου ότι η «μπαταρία Αντιαεροπορικού Πυροβολικού» που το καλούμε συχνά. Η ικανότητα μπαταριών είναι γενικά μικρή, μόνο μερικές εκατοντάες mAh. Χρησιμοποιείται κυρίως στα μίνι ηλεκτρονικά προϊόντα. Όπως οι φακοί, τα μίνι στερεοφωνικά συγκροτήματα, οι ενισχυτές, κ.λπ.

μπαταρία 14500
Η μπαταρία 14500 είναι μια μπαταρία λίθιου με μια διάμετρο 14mm και ένα ύψος 50mm. Αυτή η μπαταρία είναι γενικά 3.7V ή 3.2V. Η ονομαστική ικανότητα είναι σχετικά μικρή, λίγο μεγαλύτερη από την μπαταρία 10440, γενικά το 1600mAh, με την ανώτερη απόδοση απαλλαγής και τον περισσότερο τομέα εφαρμογής. Κυρίως καταναλωτικά ηλεκτρονικά, όπως τα ασύρματα ακουστικά, ηλεκτρικά παιχνίδια, ψηφιακές κάμερα και ούτω καθεξής.

μπαταρία 16340
Η μπαταρία 16340 είναι μια μπαταρία λίθιου με μια διάμετρο 16mm και ένα ύψος 34mm. Αυτό το είδος μπαταρίας έχει ένα πιό σύντομο ύψος κυβερνητών και μια μικρότερη ικανότητα, έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους ισχυρούς ελαφριούς φακούς, οι φακοί των οδηγήσεων, οι προβολείς, οι ακτίνες λέιζερ, τα ανάβοντας κοu'φώματα, κ.λπ. εμφανίζονται συχνά.

μπαταρία 18650
Η μπαταρία 18650 είναι μια μπαταρία λίθιου με μια διάμετρο 18mm και ένα ύψος 65mm. Το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό γνώρισμά του είναι ότι έχει μια πολύ υψηλής ενέργειας πυκνότητα, φθάνοντας σχεδόν σε 170 Wh/kg. Επομένως, αυτή η μπαταρία είναι μια οικονομικώς αποδοτική μπαταρία. Συνήθως συχνά οι περισσότεροι από αυτού που βλέπω είμαστε αυτό το είδος μπαταρίας, επειδή είναι μια σχετικά ώριμη μπαταρία λίθιου, και η ποιότητα συστημάτων είναι σταθερή σε όλες τις πτυχές. Χρησιμοποιείται ευρέως στις περιπτώσεις με μια ικανότητα μπαταριών περίπου 10 KWH, όπως στα κινητά τηλέφωνα, τα lap-top και άλλες μικρές συσκευές.

μπαταρία 21700
Η μπαταρία 21700 είναι μια μπαταρία λίθιου με μια διάμετρο 21mm και ένα ύψος 70mm. Επειδή ο όγκος του αυξάνεται, οι διαστημικές αυξήσεις ποσοστού χρησιμοποίησης, και η ενεργειακή πυκνότητα του κυττάρου μπαταριών και του συστήματος μπορούν να βελτιωθούν. Η ενεργειακή πυκνότητα όγκου της είναι πολύ υψηλότερη από αυτή της μπαταρίας 18650. Χρησιμοποιείται ευρέως στα ψηφιακά, ηλεκτρικά οχήματα, τα οχήματα ισορροπίας, τους φωτεινούς σηματοδότες μπαταριών λίθιου ηλιακής ενέργειας, τα φω'τα των οδηγήσεων, τα εργαλεία δύναμης, κ.λπ.

μπαταρία 26650
Η μπαταρία 26650 είναι μια μπαταρία λίθιου με μια διάμετρο 26mm και ένα ύψος 65mm, με μια ονομαστική τάση 3.2V και μια ονομαστική ικανότητα 3200mAh. Αυτή η μπαταρία έχει τα χαρακτηριστικά της άριστης ικανότητας και την υψηλή συνέπεια, και έχει γίνει βαθμιαία μια τάση για να αντικαταστήσει την μπαταρία 18650. Από την άποψη των μπαταριών δύναμης, πολλά προϊόντα θα ευνοήσουν βαθμιαία αυτό.

μπαταρία 32650
Η μπαταρία 32650 είναι μια μπαταρία λίθιου με μια διάμετρο 32mm και ένα ύψος 65mm. Αυτή η μπαταρία έχει μια ισχυρή συνεχή ικανότητα απαλλαγής, έτσι είναι καταλληλότερη για τα ηλεκτρικά παιχνίδια, τις εφεδρικές παροχές ηλεκτρικού ρεύματος, τις μπαταρίες UPS, τα συστήματα παραγωγής αιολικής ενέργειας, και τα αέρας-ηλιακά υβριδικά συστήματα ηλεκτρικής παραγωγής.

 

Κυλινδρική ανάπτυξη αγοράς μπαταριών λίθιου

Η τεχνολογική πρόοδος των κυλινδρικών λίθιο-ιονικών μπαταριών προέρχεται κυρίως από την πρόοδο έρευνας και εφαρμογής καινοτομίας των βασικών υλικών μπαταριών. Μέσω της ανάπτυξης των νέων υλικών, η απόδοση μπαταριών βελτιώνεται περαιτέρω, η ποιότητα βελτιώνεται, το κόστος μειώνεται, και η ασφάλεια βελτιώνεται. Προκειμένου να καλυφθούν οι απαιτήσεις για τη συγκεκριμένη ενέργεια των μπαταριών στις προς τα κάτω εφαρμογές, αφ' ενός, τα υλικά με την υψηλή συγκεκριμένη ικανότητα μπορούν να χρησιμοποιηθούν, και αφ' ετέρου, τα υψηλής τάσεως υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με την αύξηση της τάσης φόρτισης.

 

Οι κυλινδρικές λίθιο-ιονικές μπαταρίες έχουν αναπτύξει από 14500 στο τέσλα 21700 μπαταρίες. Στην κοντινή και ενδιάμεση ανάπτυξη, βελτιστοποιώντας την υπάρχουσα λίθιο-ιονική τεχνολογία μπαταριών δύναμης για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της μεγάλης κλίμακας ανάπτυξης των νέων ενεργειακών οχημάτων, ένας νέος τύπος της λίθιο-ιονικής μπαταρίας δύναμης θα αναπτυχθεί. Εστιάζοντας στη βελτίωση των βασικών τεχνολογιών του όπως η ασφάλεια, η συνέπεια και η διάρκεια ζωής, και ταυτόχρονα τη διεξαγωγή της προνοητικών έρευνας και της ανάπτυξης των νέων μπαταριών δύναμης συστημάτων.

 

Για τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των κυλινδρικών λίθιο-ιονικών μπαταριών, συνεχιζόμενη να βελτιστοποιεί και να αναβαθμίζει τις νέες λίθιο-ιονικές μπαταρίες δύναμης, εστίαση στην έρευνα και την ανάπτυξη των νέων συστημάτων των μπαταριών δύναμης, να βελτιώσει σημαντικά τη συγκεκριμένη ενέργεια, να μειώσει πολύ τις δαπάνες, και να πραγματοποιήσει την πρακτικότητα και την κλίμακα των νέων μπαταριών δύναμης συστημάτων. εφαρμογή.

 

Σύγκριση της κυλινδρικής μπαταρίας λίθιου και της τετραγωνικής μπαταρίας λίθιου

 

1. Μορφή μπαταριών: Το τετραγωνικό μέγεθος μπορεί να σχεδιαστεί αυθαίρετα, ενώ οι κυλινδρικές μπαταρίες δεν μπορούν να συγκριθούν.

 

2. Χαρακτηριστικά ποσοστού: Λόγω του τεχνολογικού περιορισμού της ένωσης των multi-pole ετικεττών για τις κυλινδρικές μπαταρίες, τα χαρακτηριστικά ποσοστού είναι ελαφρώς χειρότερα από εκείνοι για τις τετραγωνικές multi-pole μπαταρίες.

 

3. Πλατφόρμα απαλλαγής: Για τις μπαταρίες λίθιου που χρησιμοποιούν τα ίδιους θετικούς και αρνητικούς υλικά και τον ηλεκτρολύτη, θεωρητικά, η πλατφόρμα απαλλαγής πρέπει να είναι η ίδια, αλλά η πλατφόρμα απαλλαγής στην τετραγωνική μπαταρία λίθιου είναι ελαφρώς υψηλότερη.

 

4. Ποιότητα των προϊόντων: Η διαδικασία παραγωγής των κυλινδρικών μπαταριών είναι σχετικά ώριμη, η πιθανότητα των δευτεροβάθμιων ατελειών σχισμής στα κομμάτια πόλων είναι χαμηλή, και η ωριμότητα και η αυτοματοποίηση της διαδικασίας τυλίγματος είναι σχετικά υψηλές. Η διαδικασία ελασματοποίησης είναι ακόμα ημι-χειρωνακτική. Η ποιότητα μπαταριών επηρεάζεται αρνητικά.

 

5. Συγκόλληση των ετικεττών: οι ετικέττες των κυλινδρικών μπαταριών είναι ευκολότερες να ενώσουν στενά από να τακτοποιήσουν τις μπαταρίες λίθιου οι τετραγωνικές μπαταρίες λίθιου είναι επιρρεπής σε ψεύτικη συγκόλληση και έχουν επιπτώσεις στην ποιότητα της μπαταρίας.

 

6. Συσκευασία στις ομάδες: οι κυλινδρικές μπαταρίες είναι ευκολότερες να χρησιμοποιήσουν, έτσι η τεχνολογία συσκευασίας είναι απλή και η επίδραση διασκεδασμού θερμότητας είναι καλή όταν η τετραγωνική μπαταρία λίθιου συσκευάζεται, το πρόβλημα διασκεδασμού θερμότητας πρέπει να λυθεί.

 

7. Δομικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα: Η χημική δραστηριότητα στις γωνίες της τετραγωνικής μπαταρίας λίθιου είναι φτωχή, η ενεργειακή πυκνότητα της μπαταρίας είναι εύκολο να αποσυντεθεί μετά από τη μακροπρόθεσμη χρήση, και η διάρκεια ζωής μπαταρίας είναι σύντομη.

 

Σύγκριση της κυλινδρικής μπαταρίας λίθιου και της μαλακής μπαταρίας λίθιου πακέτων

 

1. Η εκτέλεση ασφάλειας της μπαταρίας μαλακός-πακέτων είναι καλή. Η μπαταρία μαλακός-πακέτων συσκευάζεται δομικά με την αργίλιο-πλαστική ταινία. Όταν ένα πρόβλημα ασφάλειας εμφανίζεται, η μπαταρία μαλακός-πακέτων θα εκραγεί γενικά και θα ραγίσει, αντί της ανατίναξης όπως την μπαταρία κοχυλιών χάλυβα ή κοχυλιών αργιλίου. Καλύτερα από την κυλινδρική μπαταρία λίθιου στην απόδοση ασφάλειας.

 

2. Το βάρος της μπαταρίας σακουλών είναι σχετικά ελαφρύ, το βάρος της μπαταρίας σακουλών είναι αναπτήρας 40% από αυτή της μπαταρίας λίθιου κοχυλιών χάλυβα της ίδιας ικανότητας, και αναπτήρας 20% από αυτή της κυλινδρικής μπαταρίας λίθιου κοχυλιών αργιλίου η εσωτερική αντίσταση είναι μικρή, και η εσωτερική αντίσταση της μπαταρίας σακουλών είναι μικρότερη από αυτή της μπαταρίας λίθιου, η οποία μπορεί πολύ να μειώσει τη μόνος-κατανάλωση της μπαταρίας

 

3. Η μαλακή μπαταρία πακέτων έχει την καλή εκτέλεση κύκλων, η μαλακή μπαταρία πακέτων έχει μια μακρύτερη ζωή κύκλων, και η αποσύνθεση 100 κύκλων είναι 4% σε 7% λιγότερο από αυτή της κυλινδρικής μπαταρίας κοχυλιών αργιλίου

 

4. Το σχέδιο της μπαταρίας μαλακός-πακέτων είναι εύκαμπτο, τη μορφή μπορεί να αλλάξουν σε οποιαδήποτε μορφή, και μπορεί να είναι λεπτύτερη. Μπορεί να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών, και τα νέα πρότυπα μπαταριών μπορούν να αναπτυχθούν. Η κυλινδρική μπαταρία λίθιου δεν έχει αυτόν τον όρο.

 

5. Έναντι των κυλινδρικών μπαταριών λίθιου, οι μαλακές μπαταρίες πακέτων έχουν τα μειονεκτήματα της φτωχής συνέπειας, του υψηλού κόστους και της εύκολης διαρροής. Το υψηλό κόστος μπορεί να λυθεί από τη μεγάλης κλίμακας παραγωγή, και η διαρροή του υγρού μπορεί να λυθεί με τη βελτίωση της ποιότητας της αργίλιο-πλαστικής ταινίας.

Nothing is the best but better
没有最好, 只有更好