Bericht versturen
Thuis /Nieuws/

Kennis van Cilindrische Cel

Kennis van Cilindrische Cel

September 20, 2022

Laatste bedrijfsnieuws over Kennis van Cilindrische Cel

 

Wat is een cilindrische lithiumbatterij?

1. Definitie van cilindrische batterij
De cilindrische lithiumbatterijen zijn verdeeld in verschillende systemen van fosfaat van het lithiumijzer, oxyde van het lithiumkobalt, het het gemengde lithiummanganaat, kobalt-mangaan, en ternaire materialen. Shell is verdeeld in twee types: staalshell en polymeer. De verschillende materiële systemen hebben verschillende voordelen. Momenteel, zijn de cilinders hoofdzakelijk staal-SHELL cilindrische het fosfaatbatterijen van het lithiumijzer, die door hoge capaciteit, hoog outputvoltage, goede last-lossing cyclusprestaties, stabiel outputvoltage, high-current lossing, stabiele elektrochemische prestaties, worden gekenmerkt en Veilige, brede werkende die temperatuurwaaier gebruiken, milieuvriendelijk, wijd in zonnelampen, gazonlampen, reserveenergie, machtshulpmiddelen, stuk speelgoed modellen wordt gebruikt.

 

2. Cilindrische batterijstructuur

De structuur van een typische cilindrische batterij omvat: shell, GLB, positieve elektrode, negatieve elektrode, separator, elektrolyt, PTC element, pakking, veiligheidsklep, enz. Over het algemeen, batterij is shell de negatieve elektrode van de batterij, is GLB de positieve elektrode van de batterij, en batterijshell wordt gemaakt van vernikkelde staalplaat.

 

3. Voordelen van cilindrische lithiumbatterijen

Vergeleken met zachte pakken en vierkante lithiumbatterijen, hebben de cilindrische lithiumbatterijen de langste ontwikkelingstijd, de hogere normalisatie, de rijpere technologie, de hoge opbrengst en de lage kosten.

- Rijp productieproces, lage PAKkosten, de hoge opbrengst van het batterijproduct, en de goede prestaties van de hittedissipatie
- De cilindrische batterijen hebben een reeks internationaal verenigde standaardspecificaties en modellen gevormd, met rijpe technologie en geschikt voor ononderbroken productie op grote schaal.
- De specifieke oppervlakte van de cilinder is groot, en het effect van de hittedissipatie is goed.
- De cilindrische batterijen zijn over het algemeen verzegelde batterijen, en er is geen onderhoudsprobleem tijdens gebruik.
- Batterijshell heeft hoge drukweerstand, en er zal geen het zwellen van vierkante en zacht-ingepakte batterijen tijdens gebruik zijn.

 

4. Het cilindrische materiaal van de batterij negatieve elektrode
De cilindrische materialen van de batterijanode zijn ruwweg verdeeld in zes types: de materialen van de koolstofanode, de materialen van de legeringsanode, op tin-gebaseerde anodematerialen, lithium-bevat de materialen van de het nitrideanode van het overgangsmetaal, nanoscale materialen, en nanoscale anodematerialen.

- Materiaal van de koolstof nanoscale het materiële anode: Momenteel, zijn de anodematerialen die eigenlijk in lithium-ionenbatterijen worden gebruikt fundamenteel koolstofmaterialen, zoals kunstmatig grafiet, natuurlijk grafiet, mesocarbon microsferen, aardoliecokes, koolstofvezel, de koolstof van de pyrolysehars, etc….
- Op legering-gebaseerde anodematerialen: met inbegrip van op tin-gebaseerde legeringen, op silicium-gebaseerde legeringen, op germanium-gebaseerde legeringen, op aluminium-gebaseerde legeringen, op antimonium-gebaseerde legeringen, op magnesium-gebaseerde legeringen en andere legeringen, en er zijn momenteel geen commerciële producten.
- Op tin-gebaseerd negatief elektrodenmateriaal: Het op tin-gebaseerde negatieve elektrodenmateriaal kan in twee types worden verdeeld: tinoxyde en op tin-gebaseerd samengesteld oxyde. De oxyden verwijzen naar oxyden van metaaltin in diverse valentiestaten. Er zijn momenteel geen commerciële producten.
- Lithium-bevattend de materialen van de het nitrideanode van het overgangsmetaal, zijn er momenteel geen commerciële producten.
- Nano-schaalmaterialen: koolstof nanotubes, nano-legeringsmaterialen.
- Nano anodemateriaal: nano oxydemateriaal

 

Cilindrische lithiumbatterijcellen

1. Cilindrisch lithium-ionenbatterijmerk

De cilindrische lithiumbatterijen zijn populairder onder de bedrijven van de lithiumbatterij in Japan en Zuid-Korea, en er zijn ook ondernemingen op grote schaal in China die cilindrische lithiumbatterijen produceren. De vroegste cilindrische lithiumbatterij werd uitgevonden in 1992 door SONY Company van Japan.

Bekende cilindrische lithium-ionenbatterijmerken: Sony, Panasonic, Sanyo, Samsung, LG, Wanxiang A123, BAK, Lishen, enz.

 

2. Types van cilindrische lithium-ionenbatterijen

De cilindrische lithium-ionencellen worden gewoonlijk vertegenwoordigd door five-digit aantallen. Tellend van de linkerzijde, verwijzen de eerste en tweede cijfers naar de diameter van de batterij, verwijzen de derde en vierde cijfers naar de hoogte van de batterij, en het vijfde cijfer vertegenwoordigt een cirkel. Er zijn vele types van cilindrische lithiumbatterijen, zijn de gemeenschappelijkere 10400, 14500, 16340, 18650, 21700, 26650, 32650, enz.

 

batterij 10440
Batterij 10440 is een lithiumbatterij met een diameter van 10mm en een hoogte van 44mm. Het is dezelfde grootte die de „AMERIKAANSE CLUB VAN AUTOMOBILISTENbatterij“ wij vaak het roept. De batterijcapaciteit is over het algemeen klein, slechts enkelen honderd mAh. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt in mini elektronische producten. Zoals flitslichten, ministereo-installaties, versterkers, enz.

batterij 14500
Batterij 14500 is een lithiumbatterij met een diameter van 14mm en een hoogte van 50mm. Deze batterij is over het algemeen 3.7V of 3.2V. De nominale capaciteit is vrij klein, een beetje groter dan 10440 batterij, over het algemeen 1600mAh, met superieure lossingsprestaties en het meeste toepassingsgebied. De elektronika van de consument hoofdzakelijk, zoals draadloos audio, elektrisch speelgoed, digitale camera's etc.

batterij 16340
Batterij 16340 is een lithiumbatterij met een diameter van 16mm en een hoogte van 34mm. Dit soort batterij heeft een kortere heersershoogte en een kleinere capaciteit, zodat kan het in sterke lichte flitslichten worden gebruikt, vaak voor komen de LEIDENE flitslichten, de koplampen, de laserlichten, de aanstekende inrichtingen, enz.

batterij 18650
Batterij 18650 is een lithiumbatterij met een diameter van 18mm en een hoogte van 65mm. Zijn grootste eigenschap is dat het een zeer hoge energiedichtheid heeft, bijna bereikend 170 Wh/kg. Daarom is deze batterij een rendabele batterij. Wij gewoonlijk vaak de meesten van wat ik zie zijn dit soort batterij, omdat het een vrij rijpe lithiumbatterij is, en de systeemkwaliteit is stabiel in alle aspecten. Het wordt wijd gebruikt in gelegenheden met een batterijcapaciteit van ongeveer 10 kWu, zoals in mobiele telefoons, laptops en andere kleine toestellen.

batterij 21700
Batterij 21700 is een lithiumbatterij met een diameter van 21mm en een hoogte van 70mm. Omdat zijn volume stijgt, kunnen de ruimtebezettingsgraadverhogingen, en de energiedichtheid van de batterijcel en het systeem worden verbeterd. Zijn volume-energiedichtheid is veel hoger dan dat van batterij 18650. Het wordt wijd gebruikt in digitaal, elektrische voertuigen, saldovoertuigen, de batterijstraatlantaarns van het zonne-energielithium, LEIDENE lichten, machtshulpmiddelen, enz.

batterij 26650
Batterij 26650 is een lithiumbatterij met een diameter van 26mm en een hoogte van 65mm, met een nominaal voltage van 3.2V en een nominale capaciteit van 3200mAh. Deze batterij heeft de kenmerken van uitstekende capaciteit en hoge consistentie, en geleidelijk aan een tendens geworden om batterij te vervangen 18650. In termen van machtsbatterijen, zullen vele producten geleidelijk aan dit goedkeuren.

batterij 32650
Batterij 32650 is een lithiumbatterij met een diameter van 32mm en een hoogte van 65mm. Deze batterij heeft een sterke ononderbroken lossingscapaciteit, zodat is het geschikter voor elektrisch speelgoed, reservevoedingen, UPS-batterijen, de systemen van de windenergiegeneratie, en de wind-zonne hybride systemen van de machtsgeneratie.

 

Cilindrische marktontwikkeling van de lithiumbatterij

De technologische vooruitgang van cilindrische lithium-ionenbatterijen komt hoofdzakelijk uit de van de innovatieonderzoek en toepassing vooruitgang van zeer belangrijke batterijmaterialen. Door de ontwikkeling van nieuwe materialen, zijn de batterijprestaties verder beter, is de kwaliteit beter, worden de kosten gedrukt, en de veiligheid is beter. om aan de vereisten te voldoen om de specifieke energie van batterijen in stroomafwaartse toepassingen te verbeteren, enerzijds, kunnen de materialen met hoge specifieke capaciteit worden gebruikt, en anderzijds, de materialen kunnen met hoog voltage worden gebruikt door het het laden voltage te verhogen.

 

De cilindrische lithium-ionenbatterijen hebben van 14500 aan Tesla 21700 batterijen ontwikkeld. In de dichtbijgelegen en tussentijdse ontwikkeling, terwijl het optimaliseren van de bestaande lithium-ionentechnologie van de machtsbatterij om aan de behoeften van ontwikkeling op grote schaal van nieuwe energievoertuigen te voldoen, zal een nieuw type van lithium-ionenmachtsbatterij worden ontwikkeld. Zich concentreert op het verbeteren van zijn zeer belangrijke technologieën zoals veiligheid, consistentie en levensduur, en gelijktijdig het uitvoeren van toekomstgerichte onderzoek en ontwikkeling van de nieuwe batterijen van de systeemmacht.

 

Voor de ontwikkeling op middellange en lange termijn van cilindrische lithium-ionenbatterijen, terwijl het voortdurend om nieuwe lithium-ionenmachtsbatterijen, nadruk bij onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe systemen van machtsbatterijen te optimaliseren en te bevorderen, beduidend specifieke energie verbeteren, zeer kosten drukken, en het praktische aspect en de schaal van de nieuwe batterijen van de systeemmacht realiseren. toepassing.

 

Vergelijking van cilindrische lithiumbatterij en vierkante lithiumbatterij

 

1. Batterijvorm: De vierkante grootte kan willekeurig worden ontworpen, terwijl de cilindrische batterijen niet kunnen worden vergeleken.

 

2. Tariefkenmerken: wegens de technologische beperking van het lassen van veelpolige lusjes voor cilindrische batterijen, zijn de tariefkenmerken lichtjes slechter dan die voor vierkante veelpolige batterijen.

 

3. Lossingsplatform: Voor lithiumbatterijen die dezelfde positieve en negatieve materialen en de elektrolyt, in theorie gebruiken, zou het lossingsplatform hetzelfde moeten zijn, maar het lossingsplatform in de vierkante lithiumbatterij is lichtjes hoger.

 

4. Productkwaliteit: Het productieproces van cilindrische batterijen is vrij rijp, is de waarschijnlijkheid van secundaire het scheuren tekorten in de poolstukken laag, en de rijpheid en de automatisering van het het winden proces zijn vrij hoog. Het lamineringsprocédé is nog semi-hand. De batterijkwaliteit wordt ongunstig beïnvloed.

 

5. Lassen van lusjes: de lusjes van cilindrische batterijen zijn gemakkelijker om dan lithiumbatterijen lasse te regelen; de vierkante lithiumbatterijen zijn naar voren gebogen aan vals lassen en beïnvloeden de kwaliteit van de batterij.

 

6. Verpakking in groepen: de cilindrische batterijen zijn gemakkelijker te gebruiken, zodat is de verpakkingstechnologie eenvoudig en het effect van de hittedissipatie is goed; wanneer de vierkante lithiumbatterij wordt ingepakt, zou het probleem van de hittedissipatie moeten worden opgelost.

 

7. Structurele eigenschappen: De chemische activiteit bij de hoeken van de vierkante lithiumbatterij is slecht, is de energiedichtheid van de batterij gemakkelijk om na gebruik op lange termijn te rotten, en de levensduur batterij is kort.

 

Vergelijking van cilindrische lithiumbatterij en de zachte batterij van het paklithium

 

1. De veiligheidsprestaties van de zacht-pakbatterij zijn goed. De zacht-pakbatterij wordt structureel verpakt met aluminium-plastic film. Wanneer een veiligheidsprobleem voorkomt, zal de zacht-pakbatterij over het algemeen barsten en zal, in plaats van het exploderen als de staalshell of aluminiumshell batterij barsten. ; Dan beter cilindrische lithiumbatterij in veiligheidsprestaties.

 

2. Het gewicht van de zakbatterij is vrij licht, is het gewicht van de zakbatterij 40%-aansteker dan dat van de staalshell lithiumbatterij van dezelfde capaciteit, en 20%-aansteker dan dat van de cilindrische aluminiumshell lithiumbatterij; de interne weerstand is klein, en de interne weerstand van de zakbatterij is kleiner dan dat van de lithiumbatterij, die de zelf-consumptie van de batterij kan zeer verminderen;

 

3. De zachte pakbatterij heeft goede cyclusprestaties, heeft de zachte pakbatterij het langer cyclusleven, en het 100 cyclusbederf is 4% aan 7% minder dan dat van de cilindrische aluminiumshell batterij;

 

4. Het ontwerp van de zacht-pakbatterij is flexibel, kan de vorm in om het even welke vorm worden veranderd, en het kan dunner zijn. Het kan volgens de behoeften van klanten worden aangepast, en de nieuwe batterijmodellen kunnen worden ontwikkeld. De cilindrische lithiumbatterij heeft deze voorwaarde niet.

 

5. Vergeleken met cilindrische lithiumbatterijen, hebben de zachte pakbatterijen de nadelen van slechte consistentie, hoge kosten en gemakkelijke lekkage. De hoge kosten kunnen door productie op grote schaal worden opgelost, en de lekkage van vloeistof kan worden opgelost door de kwaliteit van de aluminium-plastic film te verbeteren.

Nothing is the best but better
没有最好, 只有更好