Να στείλετε μήνυμα
Αρχική Σελίδα /Νέα/

Αρχή λειτουργίας του πίνακα προστασίας της μπαταρίας ιόντων λιθίου BMS και ανάλυση της λειτουργίας προστασίας της μπαταρίας ιόντων λιθίου BMS

Αρχή λειτουργίας του πίνακα προστασίας της μπαταρίας ιόντων λιθίου BMS και ανάλυση της λειτουργίας προστασίας της μπαταρίας ιόντων λιθίου BMS

September 22, 2023

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Αρχή λειτουργίας του πίνακα προστασίας της μπαταρίας ιόντων λιθίου BMS και ανάλυση της λειτουργίας προστασίας της μπαταρίας ιόντων λιθίου BMS

Αρχή λειτουργίας της πλακέτας προστασίας της μπαταρίας ιόντων λιθίου BMS:
Ο λόγος για τον οποίο οι μπαταρίες ιόντων λιθίου πρέπει να προστατεύονται καθορίζεται από τα χαρακτηριστικά τους.Υπερβολική εκφόρτωση, υπερστροφικό, βραχυκύκλωμα, ή φορτισμένα και αποδεσμευμένα σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, τα εξαρτήματα της μπαταρίας ιόντων λιθίου θα εμφανίζονται πάντα με μια λεπτή επιφάνεια προστασίας και μια ασφάλεια ρεύματος.

 

Η λειτουργία προστασίας του BMS των μπαταριών ιόντων λιθίου συμπληρώνεται συνήθως από μια πλακέτα κυκλωμάτων προστασίας και διατάξεις ρεύματος, όπως PTC.Η πλακέτα προστασίας αποτελείται από ηλεκτρονικά κυκλώματα και μπορεί να παρακολουθεί με ακρίβεια την τάση και την φόρτιση και την εκφόρτιση του πυρήνα της μπαταρίας ανά πάσα στιγμή σε περιβάλλον από -40 °C έως +85 °CΤο ρεύμα του βρόχου μπορεί να ελέγχεται εγκαίρως για να ενεργοποιήσει και να απενεργοποιήσει το ρεύμα του βρόχου. Το PTC μπορεί να αποτρέψει σοβαρή βλάβη στη μπαταρία σε περιβάλλοντα υψηλής θερμοκρασίας.

 

Τα συνηθισμένα πλαίσια προστασίας bMS μπαταριών ιόντων λιθίου περιλαμβάνουν συνήθως κυκλώματα ελέγχου IC, διακόπτες MOS, αντίσταση, πυκνωτές και βοηθητικές συσκευές FUSE, PTC, NTC, ID, μνήμη κλπ.Το διακόπτη ελέγχου ελέγχει τον διακόπτη MOS για να ενεργοποιηθεί όταν όλα είναι φυσιολογικά, έτσι ώστε ο πυρήνας της μπαταρίας να συνδέεται με το εξωτερικό κύκλωμα.Αμέσως ελέγχει τον διακόπτη MOS για να κλείσει για να προστατεύσει τον πυρήνα της μπαταρίαςΑσφάλεια.

 

Εισαγωγή στις λειτουργίες προστασίας των μπαταριών ιόντων λιθίου του BMS:

1Η προστασία της μπαταρίας είναι παρόμοια με την προστασία PCM, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από υπερφόρτιση, υπερφόρτιση, υπερύθμιση θερμοκρασίας, υπερύθμιση ρεύματος και προστασία από βραχυκύκλωμα.

 

2Δεδομένου ότι πολλές μπαταρίες είναι συνδεδεμένες σε σειρά,Το σύνολο της μπαταρίας ιόντων λιθίου τελικά θα δείξει μεγάλη διαφορά μετά από εργασία για λίγο λόγω της ασυνέπειας των ίδιων των κυττάρων, η ασυνέπεια της θερμοκρασίας λειτουργίας και άλλοι λόγοι. , έχει τεράστια επίδραση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και στη χρήση του συστήματος. Energy balancing is to make up for the differences between individual cells and perform some active or passive charge or discharge management to ensure the consistency of the battery and extend the life of the battery.

 

3. Υπολογισμός SOC. Λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας, έχουν συσσωρευτεί πολλές μέθοδοι για τον υπολογισμό SOC. Εάν η ακρίβεια δεν είναι υψηλή, η μέθοδος SOC μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάλυση των τιμών.η εναπομείναντα ισχύς μπορεί να κριθεί με βάση την τάση της μπαταρίαςΗ πιο σημαντική ακριβής μέθοδος είναι η μέθοδος της τρέχουσας ολοκλήρωσης (που ονομάζεται επίσης μέθοδος Ah), Q= idt, καθώς και μέθοδος εσωτερικής αντίστασης, μέθοδος νευρωνικών δικτύων, μέθοδος φίλτρου Kalman, κλπ.

 

4. Επικοινωνία. Διαφορετικά συστήματα έχουν διαφορετικές απαιτήσεις για διεπαφές επικοινωνίας. Οι κύριες διεπαφές επικοινωνίας περιλαμβάνουν SPI, I2C, CAN, RS485, κλπ. Μεταξύ αυτών,τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και αυτοκινήτων είναι κυρίως CAN και RS485.

 

5.Αισορρόπηση μεταξύ των μπαταριών: Πρόκειται για την εξισορρόπηση της ενιαίας μπαταρίας ιόντων λιθίου, έτσι ώστε κάθε μπαταρία στο πακέτο μπαταριών να φτάνει σε ισορροπημένη και συνεπή κατάσταση.Η τεχνολογία ισορροπίας είναι μια βασική τεχνολογία του συστήματος διαχείρισης ενέργειας μπαταρίας που ο κόσμος ερευνά και αναπτύσσει επί του παρόντος.

Nothing is the best but better
没有最好, 只有更好