Bericht versturen
Thuis /Nieuws/

Werkingsbeginsel van het beschermingsbord van de lithium-ionbatterij van de BMS en analyse van de beschermingsfunctie van de lithium-ionbatterij van de BMS

Werkingsbeginsel van het beschermingsbord van de lithium-ionbatterij van de BMS en analyse van de beschermingsfunctie van de lithium-ionbatterij van de BMS

September 22, 2023

Laatste bedrijfsnieuws over Werkingsbeginsel van het beschermingsbord van de lithium-ionbatterij van de BMS en analyse van de beschermingsfunctie van de lithium-ionbatterij van de BMS

Werkingsbeginsel van het beschermingsbord voor lithium-ionbatterijen van het BMS:
De reden waarom lithium-ionbatterijen beschermd moeten worden, wordt bepaald door hun eigen kenmerken.overbelast, bij overstroom, bij kortsluiting of bij ultrahoge temperaturen geladen en ontladen, zullen de componenten van de lithium-ionbatterij altijd met een delicate beschermplaat en een stroomsluiting verschijnen.

 

De bMS-beschermingsfunctie van lithium-ionbatterijen wordt meestal aangevuld door een beschermingscircuitbord en stroomtoestellen zoals PTC.Het beschermingsbord is samengesteld uit elektronische circuits en kan de spanning en het opladen en ontladen van de batterijkern te allen tijde nauwkeurig controleren in een omgeving van -40 °C tot +85 °C. De stroom van de lus kan tijdig worden gecontroleerd om de stroomlus aan en uit te maken; PTC kan ernstige schade aan de batterij voorkomen bij hoge temperaturen.

 

Gewone lithium-ion batterij bMS-beschermingsborden omvatten meestal besturings-IC, MOS-schakelaars, weerstanden, condensatoren en hulpmiddelen FUSE, PTC, NTC, ID, geheugen, enz.De controle-IC regelt de MOS-schakelaar om aan te zetten wanneer alles normaal is, zodat de batterijkern is aangesloten op het externe circuit. Wanneer de batterijkernspanning of -lusstroom de opgegeven waarde overschrijdt,Het controleert onmiddellijk de MOS schakelaar uit te schakelen om de batterij kern te beschermenVeiligheid.

 

Inleiding tot de BMS-beschermingsfuncties voor lithium-ionbatterijen:

1De batterijbescherming is vergelijkbaar met PCM, met inbegrip van overlading, overontlading, overtemperatuur, overstroom en kortsluiting.

 

2Aangezien veel batterijen in serie zijn aangesloten...Het hele lithium-ion batterijpakket zal uiteindelijk een groot verschil laten zien na een tijdje te werken vanwege de inconsistentie van de cellen zelf., de inconsistentie van de werktemperatuur en andere redenen. , heeft een enorme invloed op de levensduur van de batterij en het gebruik van het systeem. Energy balancing is to make up for the differences between individual cells and perform some active or passive charge or discharge management to ensure the consistency of the battery and extend the life of the battery.

 

3. SOC-berekening. Door de ontwikkeling van de technologie zijn er veel methoden voor SOC-berekening verzameld.het resterende vermogen kan worden beoordeeld op basis van de batterijspanningDe belangrijkste nauwkeurige methode is de huidige integratiemethode (ook Ah-methode genoemd), Q=idt, evenals de interne weerstandsmethode, de neurale netwerkmethode, de Kalmanfiltermethode, enz.

 

4. Communicatie. Verschillende systemen hebben verschillende eisen aan communicatieinterfaces. De mainstream communicatieinterfaces omvatten SPI, I2C, CAN, RS485, enz.auto's en energieopslagsystemen zijn voornamelijk CAN en RS485.

 

5.Evenwicht tussen batterijen: Het is de taak om de enkele lithium-ionbatterij gelijkmatig op te laden, zodat elke batterij in het batterijpakket een evenwichtige en consistente toestand bereikt.Balance-technologie is een belangrijke technologie van batterij energiebeheersysteem dat de wereld momenteel onderzoekt en ontwikkelt.

Nothing is the best but better
没有最好, 只有更好