Να στείλετε μήνυμα
Αρχική Σελίδα /Νέα/

Μπαταρία λίθιου ή Lead-acid ηλεκτρικό όχημα μπαταριών που είναι καλύτερο

Μπαταρία λίθιου ή Lead-acid ηλεκτρικό όχημα μπαταριών που είναι καλύτερο

September 20, 2022

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Μπαταρία λίθιου ή Lead-acid ηλεκτρικό όχημα μπαταριών που είναι καλύτερο

Οι μπαταρίες λίθιου είναι καλύτερες. Οι μπαταρίες λίθιου είναι περισσότερες από 3 φορές υψηλότερες από τις lead-acid μπαταρίες από την άποψη της συγκεκριμένης ενέργειας όγκου ή της συγκεκριμένης ενέργειας βάρους. Οι μπαταρίες λίθιου είναι μικρότερες και ελαφρύτερες. Μακριά ζωή κύκλων.

 

Να τρέξει δεν είναι μακριά μακριά, το κλειδί εξαρτάται από την ικανότητα μπαταριών. Είναι χωρίς νόημα να ειπωθεί ποιος είναι μακριά.

 

Παραδείγματος χάριν, είναι όλο 48V20AH. Οι μπαταρίες και τα μόλυβδος-οξέα λίθιου είναι βασικά οι ίδιες, επειδή η ικανότητα είναι η ίδια, αλλά οι μπαταρίες λίθιου είναι ελαφρύτερες, έτσι μπορούν να είναι ελαφρώς μακρύτερα από lead-acid.

 

Αλλά εάν η μπαταρία λίθιου είναι 48V10AH και lead-acid είναι 48V20AH, κατόπιν lead-acid είναι σίγουρα μακριά, άχρηστος να πει. Για να το βάλει απλά, που έχει η μεγαλύτερη περιεκτικότητα μπορεί να τρέξει μακρύτερα. Το πλεονέκτημα της μπαταρίας λίθιου πέρα από lead-acid είναι ότι είναι ελαφρύτερη και μπορεί να απαλλάξει σε ένα μεγάλο ρεύμα, και το υπόλοιπο είναι το ίδιο.

 

Μπορείτε να ψάξετε για την ασφάλεια των μπαταριών λίθιου με τη μεγάλη περιεκτικότητα σωρηδόν; το εφικτό δαπανών; Γιατί κινητός τηλεφωνά στις μπαταρίες να εκραγεί; Αν και οι lead-acid μπαταρίες είναι ογκώδεις, είναι σταθερότερες από τις μπαταρίες λίθιου! Το κόστος είναι βασικά αποδεκτό! Η σταθερότητα, η ασφάλεια και το κόστος είναι υψηλότερες από τις μπαταρίες λίθιου! Εφ' όσον είναι μια μπαταρία, εάν είναι μια μπαταρία λίθιου ή μια lead-acid μπαταρία, είναι βαριά ρυπογόνα προϊόντα!

1. Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός lead-acid μπαταριών για τα ηλεκτρικά οχήματα στην αγορά είναι ακόμα υψηλότερος από αυτός των μπαταριών λίθιου. Ο λόγος μπορεί να είναι ότι το κόστος των μπαταριών λίθιου είναι ακόμα σχετικά υψηλό. Επομένως, στο σχέδιο των υπαρχόντων προϊόντων ηλεκτρικών «αυτοκινήτων λίθιου», η διαμόρφωση ικανότητας των μπαταριών λίθιου μειώνεται συχνά για να μειώσει αντίστοιχα το κόστος εφαρμογής ολόκληρου του οχήματος, το οποίο καθιστά τα πρότυπα των υπαρχόντων προϊόντων ηλεκτρικών «αυτοκινήτων λίθιου» πάρα πολύ ενιαία.

 

Οι Lead-acid μπαταρίες και οι μπαταρίες λίθιου δεν μπορούν να κριθούν απλά όπως καλές ή κακές. Και οι δύο έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και είναι κατάλληλοι για τις διαφορετικές ανάγκες των ανθρώπων. Αυτή τη στιγμή, τα περισσότερα από τα προϊόντα μπαταριών λίθιου στην αγορά είναι «ηλεκτρικά ποδήλατα» με έναν περιορισμένου φάσματος. Εντούτοις, όπως τα τετράτροχα ηλεκτρικά οχήματα και τα τετράτροχα ηλεκτρικά μηχανικά δίκυκλα για τους ηλικιωμένους, είναι καταλληλότεροι για τις «lead-acid μπαταρίες».

 

2.Lithium τα ιόντα στηρίζονται κυρίως στα ιόντα λίθιου που κινούνται μεταξύ των θετικών και αρνητικών ηλεκτροδίων προς την εργασία. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας χρέωσης και εκφόρτισης, Li+ παρεμβάλλει και deintercalates μπρος-πίσω μεταξύ των δύο ηλεκτροδίων: κατά φόρτιση της μπαταρίας, τη Li+ είναι από το θετικό ηλεκτρόδιο, που παρεμβάλλεται στο αρνητικό ηλεκτρόδιο μέσω του ηλεκτρολύτη, και το αρνητικό ηλεκτρόδιο είναι σε ένα λίθιο-πλούσιο κράτος κατά τη διάρκεια της απαλλαγής, το αντίθετο ισχύει. Γενικά, οι μπαταρίες που περιλαμβάνουν τα στοιχεία λίθιου χρησιμοποιούνται ως ηλεκτρόδια. Σε αυτό το στάδιο, τα πιό αρνητικά ηλεκτρόδια είναι από γραφίτη. Έναντι των lead-acid μπαταριών, οι μπαταρίες λίθιου έχουν τα πλεονεκτήματα της ελαφριάς, μεγάλης συγκεκριμένης ικανότητας, και της μακριάς ζωής κύκλων. Σαν πηγή ισχύος για την ηλεκτρική κινητικότητα για τους ηλικιωμένους, είναι όχι μόνο ελαφριοί, φορητοί και κατάλληλοι να χρεώσουν, αλλά και να βοηθήσουν ολόκληρα τα προϊόντα οχημάτων. «Ελαφρύ και απλουστευμένο» σχέδιο.

 

3. Τα ηλεκτρόδια των lead-acid μπαταριών αποτελούνται κυρίως από το μόλυβδο και τα οξείδιά του, και ο ηλεκτρολύτης είναι διάλυμα θειικού οξέος. Στη φορτισμένη κατάσταση της lead-acid μπαταρίας, το κύριο συστατικό του θετικού ηλεκτροδίου είναι διοξείδιο μολύβδου, και το κύριο συστατικό του αρνητικού ηλεκτροδίου είναι μόλυβδος στο απαλλαγμένο κράτος, το κύριο συστατικό των θετικών και αρνητικών ηλεκτροδίων είναι θειικό άλας μολύβδου.

 

4.The δύο μπαταρίες είναι διαφορετικές εκτός από το ότι είναι ενεργειακές συσκευές αποθήκευσης. Οι Lead-acid μπαταρίες είναι ασφαλέστερες και φτηνότερες, αλλά έχουν μια χαμηλότερη ενεργειακή πυκνότητα από τις μπαταρίες λίθιου, τόσο οι lead-acid μπαταρίες είναι μεγαλύτερες. Σε αυτό το στάδιο, προτού να μην επιτύχει ακόμα η έρευνα για την τεχνολογία μπαταριών (ενεργειακή αποθήκευση) μια σημαντική ανακάλυψη, δηλ., πριν από τη «χαμηλού κόστους, υψηλής απόδοσης» μπαταρία δεν έχει τεθεί στην εμπορική πρακτική εφαρμογή, οι υπάρχουσες lead-acid μπαταρίες και οι μπαταρίες λίθιου μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Ο μετασχηματισμός και η αναβάθμιση των άριστων χαρακτηριστικών συνδυάζονται ως κύριο ερευνητικό θέμα για το παρόν και επόμενη χρονική περίοδος. Πιστεύω ότι αυτό θα έχει μια σαφέστερη κατεύθυνση για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών μηχανικών δίκυκλων για τους ηλικιωμένους και ακόμη και την ολόκληρη ηλεκτρική βιομηχανία μηχανικών δίκυκλων στο μέλλον.

 

Lead-acid μπαταρίες για τα γενικά ηλεκτρικά οχήματα. Κυρίως λόγω της υψηλής απόδοσης δαπανών του.

Εάν θέλετε να μιλήσετε για τη διάρκεια ζωής μπαταρίας, άλλοι όροι είναι οι ίδιοι, και η ικανότητα της μπαταρίας είναι η ίδια, μπορεί να είναι ότι η μπαταρία λίθιου είναι λίγο καλύτερη. Γιατί, επειδή η μπαταρία λίθιου είναι ελαφρύτερη, το βάρος ολόκληρου του αυτοκινήτου είναι ελαφρύτερο, και φυσικά μπορεί να τρέξει μακρύτερα.

 

Αλλά συστήνω ακόμα το οξύ μολύβδου. Ο κύριος λόγος είναι:

Κατ' αρχάς, είναι φτηνό. Κατά γενική ομολογία, ένα σύνολο lead-acid είναι μόνο μερικές εκατοντάδες yuan, και ένα σύνολο μπαταριών λίθιου είναι περισσότερες από χίλιες και σχεδόν δύο χιλιάδες yuan.

 

Δεύτερον, ασφάλεια. Θυμάστε ακόμα τις ειδήσεις ότι η γυναίκα στο Ναντζίνγκ οδηγούσε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπαταριών λίθιου το έτος πριν από, επειδή ο καιρός ήταν πάρα πολύ καυτός, και η μπαταρία λίθιου πίσω από το κάθισμα εξερράγη, φυσώντας την άκρη της σε ένα λουλούδι;

 

Τρίτον, το οξύ μολύβδου είναι αρκετό. Τρέχων lead-acid έχει γενικά μια διάρκεια ζωής μπαταρίας 50 έως 60 χιλιομέτρων, η οποία είναι αρκετή για την εγχώρια χρήση. Οι μπαταρίες λίθιου είναι πραγματικά περιττές.

 

Υπό κανονικές συνθήκες, τα lead-acid πακέτα μπαταριών ζυγίζουν 16-30 κλ και είναι σχετικά μεγάλα σε μέγεθος ενώ οι μπαταρίες λίθιου ζυγίζουν γενικά 2.5-3.0 κλ και είναι σχετικά μικρές σε μέγεθος, έτσι είναι ελαφριές για να οδηγήσουν και εύκολο να φληθούν. Από την ποιοτική άποψη, είναι δύσκολο να καθοριστεί η ποιότητα των δύο, αλλά οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν τις υψηλής ποιότητας μπαταρίες που παράγονται από τους κανονικούς κατασκευαστές σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες τους.

Το κόστος των κύριων υλικών όπως τα θετικά υλικά ηλεκτροδίων, των αρνητικών υλικών ηλεκτροδίων, των τρεχόντων συλλεκτών, των διαχωριστών, και των ηλεκτρολυτών των μπαταριών λίθιου είναι πολύ υψηλότερο από αυτό των lead-acid μπαταριών. Το κόστος των βοηθητικών υλικών συνελεύσεων και των εξωτερικών συστημάτων κυκλωμάτων των lead-acid μπαταριών είναι εξαιρετικά - χαμηλός.

 

Λόγω της διαδικασίας παραγωγής, το κόστος εργασίας των μπαταριών λίθιου είναι σχετικά μεγάλο. Στο κόστος παραγωγής, το κόστος εργασίας της μπαταρίας λίθιου αποτελεί περισσότερο από 40%, ενώ το κόστος εργασίας της lead-acid μπαταρίας είναι γενικά 10% σε 20%.

 

Τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή των μπαταριών λίθιου είναι ακριβοί και της υψηλής αξίας, και η απόσβεση και η απώλεια μηχανημάτων και εξοπλισμού είναι σχετικά μεγάλες. Οι περισσότερες από τις διαδικασίες στην παραγωγή των μπαταριών λίθιου είναι αμετάκλητες, ενώ οι lead-acid μπαταρίες επισκευάζονται ανατρεπτικά και επαναχρησιμοποιούνται. Η αξία ανακύκλωσης της lead-acid μεταγενέστερης χρήσης μπαταριών είναι περισσότερο από 40%, ενώ η αξία ανακύκλωσης των μπαταριών λίθιου είναι σχεδόν μηδέν.

 

Οι μπαταρίες λίθιου είναι περισσότερες από 3 φορές υψηλότερες από τις lead-acid μπαταρίες από την άποψη της συγκεκριμένης ενέργειας όγκου ή της συγκεκριμένης ενέργειας βάρους. Οι μπαταρίες λίθιου είναι μικρότερες και ελαφρύτερες. Μακριά ζωή κύκλων. Η ζωή κύκλων των μπαταριών λίθιου που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρικά οχήματα είναι γενικά περισσότερες από 800 φορές, και οι μπαταρίες λίθιου που χρησιμοποιούν τα υλικά καθόδων φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου μπορούν να φθάσουν περίπου 2000 φορές, το οποίο είναι 1,5 έως 5 φορές μακρύτερο από τις lead-acid μπαταρίες. Αυτό μειώνει πολύ το κόστος χρήσης της μπαταρίας λίθιου, παρατείνει τη ζωή υπηρεσιών, και βελτιώνει την ευκολία της χρήσης. Έχει ένα ευρύ φάσμα της χρέωσης της αποδοτικότητας. Αυτό είναι το μοναδικό πλεονέκτημα των μπαταριών λίθιου. Όταν απαιτείται, ο χρόνος χρέωσης μπορεί να ελεγχθεί μέσα σε 20min-1h, και η αποδοτικότητα χρέωσης μπορεί να φθάσει άνω των 84%. Βάσει της περαιτέρω τεχνολογικής καινοτομίας, αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα θα παιχτεί καλύτερα.

 

Η τρέχουσα ενεργειακή πυκνότητα των μπαταριών λίθιου είναι γενικά 200~260wh/g, και lead-acid είναι γενικά 50~70wh/g, έτσι η ενεργειακή πυκνότητα βάρους των μπαταριών λίθιου είναι 3~5 φορές αυτή lead-acid, έτσι σημαίνει ότι κάτω από την ίδια ικανότητα, οδηγήστε την όξινη μπαταρία είναι 3~5 φορές αυτή της μπαταρίας λίθιου, έτσι η μπαταρία λίθιου έχει ένα απόλυτο πλεονέκτημα στον ελαφρύ της ενεργειακής συσκευής αποθήκευσης.

Nothing is the best but better
没有最好, 只有更好