Bericht versturen
Thuis /Nieuws/

Lithiumbatterij of Lead-acid Batterijelektrisch voertuig dat Beter is

Lithiumbatterij of Lead-acid Batterijelektrisch voertuig dat Beter is

September 20, 2022

Laatste bedrijfsnieuws over Lithiumbatterij of Lead-acid Batterijelektrisch voertuig dat Beter is

De lithiumbatterijen zijn beter. De lithiumbatterijen zijn meer dan 3 keer hoger dan lead-acid batterijen in termen van volume-specifieke energie of gewicht-specifieke energie. De lithiumbatterijen zijn kleiner en lichter. Het lange cyclusleven.

 

Het lopen ver is niet ver, hangt de sleutel van de batterijcapaciteit af. Het is zonder betekenis om te zeggen wie ver is.

 

Bijvoorbeeld, zijn zij al 48V20AH. De de lithiumbatterijen en lood-zuren zijn fundamenteel hetzelfde, omdat de capaciteit hetzelfde is, maar de lithiumbatterijen zijn lichter, zodat kunnen zij lichtjes verder zijn dan lead-acid.

 

Maar als de lithiumbatterij 48V10AH is en lead-acid 48V20AH is, dan absoluut ver weg is lead-acid, onnodig te zeggen. Om het te zetten eenvoudig, whoever heeft kan de grootste capaciteit verder lopen. Het voordeel van lithiumbatterij over lead-acid is dat het lichter is en kan bij een grote stroom lossen, en de rest is hetzelfde.

 

Kunt u naar de veiligheid van lithiumbatterijen met grote capaciteit in reeks zoeken? kostenhaalbaarheid? Waarom telefoneren mobiel batterijen exploderen? Hoewel lead-acid batterijen omvangrijk zijn, zijn zij stabieler dan lithiumbatterijen! De kosten zijn fundamenteel aanvaardbaar! De stabiliteit, de veiligheid en de kosten zijn hoger dan lithiumbatterijen! Zolang het een batterij is, of het een lithiumbatterij of een lead-acid batterij is, is het zware verontreinigende goederen!

1. Momenteel, is het aantal lead-acid batterijen voor elektrische voertuigen op de markt nog hoger dan dat van lithiumbatterijen. De reden kan zijn dat de kosten van lithiumbatterijen nog vrij hoog zijn. Daarom in het ontwerp van de bestaande producten „van de lithium elektrische auto“, wordt de capaciteitsconfiguratie van lithiumbatterijen vaak verminderd om de uitvoeringskosten van het gehele voertuig navenant te verminderen, dat de modellen van de bestaande producten „van de lithium elektrische auto“ te enig maakt.

 

Lead-acid batterijen en de lithiumbatterijen kunnen niet eenvoudig worden beoordeeld goed of slecht. Allebei hebben hun eigen voordelen en nadelen en zijn geschikt voor verschillende behoeften van mensen. Momenteel, zijn de meeste producten van de lithiumbatterij op de markt „elektrische fietsen“ met op korte termijn. Nochtans, zoals vierwielige elektrische voertuigen en vierwielige elektrische autopedden voor de bejaarden, zijn zij geschikter voor „lead-acid batterijen“.

 

2.Lithium de ionen baseren zich hoofdzakelijk op lithiumionen zich tussen het positief te bewegen en elektroden te verbieden om te werken. Tijdens het het laden en het lossen proces, last Li+ en deintercalates afwisselend tussen de twee elektroden in: wanneer het laden van de batterij, is Li+ deintercalated van de positieve die elektrode, in de negatieve elektrode door de elektrolyt wordt ingelast, en de negatieve elektrode is in een lithium-rijke staat; tijdens lossing, is het tegengestelde waar. Over het algemeen, worden de batterijen die lithiumelementen bevatten gebruikt als elektroden. In dit stadium, zijn de negatiefste elektroden grafiet. Vergeleken met lead-acid batterijen, hebben de lithiumbatterijen de voordelen van lichtgewicht, grote specifieke capaciteit, en snakken het cyclusleven. Als krachtbron voor elektrische mobiliteit voor de bejaarden, zijn zij niet alleen lichtgewicht, draagbaar en geschikt om, de gehele voertuigproducten te laden maar oo te helpen. „Lichtgewicht en vereenvoudigd“ ontwerp.

 

3. De elektroden van lead-acid batterijen worden hoofdzakelijk gemaakt van lood en zijn oxyden, en de elektrolyt is zwavelzuuroplossing. In de geladen staat van de lead-acid batterij, is het belangrijkste onderdeel van de positieve elektrode looddioxyde, en het belangrijkste onderdeel van de negatieve elektrode is lood; in de geloste staat, is het belangrijkste onderdeel van de positieve en negatieve elektroden loodsulfaat.

 

4.The twee batterijen zijn verschillend behalve dat zijn zij energieopslagapparaten. Lead-acid batterijen zijn veiliger en goedkoper, maar hebben een lagere energiedichtheid dan lithiumbatterijen, zodat zijn lead-acid batterijen groter. In dit stadium, alvorens het onderzoek naar batterij (energieopslag) technologie nog niet een doorbraak heeft bereikt, d.w.z., vóór de „goedkope, krachtige“ batterij niet is gezet in commerciële praktische toepassing, kunnen de bestaande lead-acid batterijen en de lithiumbatterijen worden gebruikt. De transformatie en de bevordering van de uitstekende kenmerken worden gecombineerd als belangrijkst onderzoekonderwerp voor het heden en de volgende periode. Ik geloof dit een duidelijkere richting voor de ontwikkeling van elektrische autopedden voor de bejaarden en zelfs de volledige elektrische autopedindustrie in de toekomst zal hebben.

 

Lead-acid batterijen voor algemene elektrische voertuigen. Hoofdzakelijk wegens zijn hoge kostenprestaties.

Als u over levensduur batterij wilt spreken, zijn andere voorwaarden hetzelfde, en de capaciteit van de batterij is hetzelfde, kan het zijn dat de lithiumbatterij een weinig beter is. Waarom, omdat de lithiumbatterij lichter is, het gewicht van de gehele auto lichter is, en natuurlijk kan het verder lopen.

 

Maar ik adviseer nog loodzuur. De belangrijkste reden is:

Eerst, is het goedkoop. In het algemeen, is een reeks van lead-acid slechts een paar honderd yuans, en een reeks lithiumbatterijen is meer dan duizend en bijna twee duizend yuan.

 

Ten tweede, veiligheid. Herinnert u nog het nieuws dat de vrouw in Nanjing een elektrische auto van de lithiumbatterij het jaar vóór bereed, omdat het weer te heet was, en explodeerde de lithiumbatterij achter de zetel, blazend haar uiteinde in een bloem?

 

Ten derde, is het loodzuur genoeg. Huidige lead-acid heeft over het algemeen een levensduur batterij van 50 tot 60 kilometers, die genoeg voor huisgebruik is. De lithiumbatterijen zijn werkelijk onnodig.

 

In normale omstandigheden, wegen lead-acid batterijpakken 16-30 kg en zijn vrij groot in grootte; terwijl de lithiumbatterijen over het algemeen 2.5-3.0 kg wegen en vrij klein in grootte zijn, zodat zijn zij licht om te berijden en gemakkelijk te dragen. Van het kwaliteitsstandpunt, is het moeilijk om de kwaliteit van twee te bepalen, maar de consumenten kunnen de batterijen van uitstekende kwaliteit kopen die door regelmatige fabrikanten volgens hun daadwerkelijke behoeften worden geproduceerd.

De kosten van hoofdmaterialen zoals positieve elektrodenmaterialen, negatieve elektrodenmaterialen, huidige collectoren, separators, en elektrolyten van lithiumbatterijen zijn veel hoger dan dat van lead-acid batterijen. De kosten van assemblage hulpmaterialen en externe kringssystemen van lead-acid batterijen zijn uiterst - laag.

 

wegens het productieproces, zijn de loonkosten van lithiumbatterijen vrij groot. In de productiekosten, geven de loonkosten van lithiumbatterij van meer dan 40% rekenschap, terwijl de loonkosten van lead-acid batterij over het algemeen 10% aan 20% zijn.

 

De machines en het materiaal dat in de productie van lithiumbatterijen zijn worden gebruikt duur en van hoogwaardig, en de waardevermindering en het verlies van machines en materiaal zijn vrij groot. De meeste processen in de productie van lithiumbatterijen zijn onomkeerbaar, terwijl lead-acid batterijen omkeerbaar worden hersteld en opnieuw gebruikt. De recyclingswaarde van lead-acid batterijen na gebruik is meer dan 40%, terwijl de recyclingswaarde van lithiumbatterijen bijna nul is.

 

De lithiumbatterijen zijn meer dan 3 keer hoger dan lead-acid batterijen in termen van volume-specifieke energie of gewicht-specifieke energie. De lithiumbatterijen zijn kleiner en lichter. Het lange cyclusleven. Het cyclusleven van lithiumbatterijen in elektrische voertuigen worden gebruikt is over het algemeen meer dan 800 keer, en de lithiumbatterijen die de materialen van de het fosfaatkathode van het lithiumijzer kunnen gebruiken ongeveer 2000 keer bereiken, wat 1,5 tot 5 keer langer dan lead-acid batterijen die is. Dit drukt zeer de gebruikskosten van de lithiumbatterij, verlengt de levensduur, en verbetert het gemak van gebruik. Het heeft een brede waaier van het laden van efficiency. Dit is het unieke voordeel van lithiumbatterijen. Wanneer nodig, kan de het laden tijd binnen 20min-1h worden gecontroleerd, en de het laden efficiency kan over 84% bereiken. Op basis van verdere technologische innovatie, zal deze eigenschap beter gespeeld worden.

 

De huidige energiedichtheid van lithiumbatterijen is over het algemeen 200~260wh/g, en lead-acid is over het algemeen 50~70wh/g, zodat is de dichtheid van de gewichtsenergie van lithiumbatterijen 3~5 keer dat van lead-acid, zo betekent het dat onder dezelfde capaciteit, de zure batterij is 3~5 keer dat van de lithiumbatterij leid, zodat heeft de lithiumbatterij een absoluut voordeel in lichtgewicht van het energieopslagapparaat.

Nothing is the best but better
没有最好, 只有更好