Να στείλετε μήνυμα
Αρχική Σελίδα /Νέα/

Διαδικασία παραγωγής μπαταριών λίθιου και συνδέσεις

Διαδικασία παραγωγής μπαταριών λίθιου και συνδέσεις

August 25, 2023

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Διαδικασία παραγωγής μπαταριών λίθιου και συνδέσεις

Οι μπαταρίες λίθιου αποτελούνται κυρίως από τέσσερα μέρη: θετικό ηλεκτρόδιο, αρνητικό ηλεκτρόδιο, μη υδατικοί ηλεκτρολύτης και διαχωριστής. Αυτή τη στιγμή, οι μπαταρίες λίθιου χρησιμοποίησαν περισσότεροι στην αγορά είναι κυρίως μπαταρίες φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου και τριαδικές μπαταρίες λίθιου. Οι θετικές πρώτες ύλες ηλεκτροδίων των δύο είναι αρκετά διαφορετικές, και η διαδικασία παραγωγής είναι σχετικά στενή, αλλά οι παράμετροι διαδικασίας πρέπει να αλλάξουν πολύ. Εάν το φωσφορικό άλας σιδήρου λίθιου αντικαθίσταται πλήρως με τα τριαδικά υλικά, η επίδραση διόρθωσης της παλαιάς γραμμής παραγωγής δεν θα είναι καλή. Για τους σχετικούς κατασκευαστές μπαταριών, μια μεγάλη περιοχή του εξοπλισμού στη γραμμή παραγωγής πρέπει να αντικατασταθεί.

 

Διαδικασία παραγωγής μπαταριών λίθιου: οι μπροστινές, μέσες και πίσω τρεις διαδικασίες, που αποτελούν το σχεδόν 35%/30%/35%
Η διαδικασία παραγωγής των μπαταριών λίθιου είναι σχετικά περίπλοκη, και η σημαντική διαδικασία παραγωγής καλύπτει κυρίως το στάδιο ανακατώματος και επένδυσης (μπροστινό στάδιο) της παραγωγής ηλεκτροδίων, το άνεμος υγρό στάδιο εγχύσεων (μέσο στάδιο) της σύνθεσης κυττάρων, και το συσκευάζοντας και εξεταστικό στάδιο (μετα στάδιο) της χημικής συσκευασίας. Το ποσοστό της αξίας (ποσό αγορών) είναι για (35~40%): (30~35) %: (30~35) %. Οι διαφορές προέρχονται κυρίως από τους διαφορετικούς προμηθευτές εξοπλισμού, τις διαφορές στην εισαγωγή/τις εσωτερικές αναλογίες, κ.λπ. Η ροή διαδικασίας είναι βασικά η ίδια, και η αναλογία αξίας είναι προκατειλημμένη αλλά γενικά σύμφωνα με την αναλογία.

 

Ο εξοπλισμός μπαταριών λίθιου που αντιστοιχεί στην προηγούμενη διαδικασία της παραγωγής μπαταριών λίθιου περιλαμβάνει κυρίως τους κενούς αναμίκτες, ντύνοντας τις μηχανές, τους Τύπους κυλίνδρων, κ.λπ. η διαδικασία μέσος-τελών περιλαμβάνει κυρίως τις τεμαχίζοντας μηχανές, τις άνεμος μηχανές, τις μηχανές συσσώρευσης, τις υγρές μηχανές εγχύσεων, κ.λπ. η διαδικασία οπίσθιου μέρους περιλαμβάνει τη χημική ουσία που διαμορφώνει τις μηχανές. , εξοπλισμός δοκιμής ικανότητας, αποθήκευση διαδικασίας και αυτοματοποίηση διοικητικών μεριμνών, κ.λπ. Επιπλέον, η παραγωγή των πακέτων μπαταριών απαιτεί τον εξοπλισμό αυτοματοποίησης πακέτων.

 

Προηγούμενη διαδικασία παραγωγής μπαταριών λίθιου: η κατασκευή κομματιού πόλων συσχετίζεται με την απόδοση πυρήνων της μπαταρίας
Το αποτέλεσμα της προηγούμενης διαδικασίας μπαταριών λίθιου είναι ότι τα θετικά και αρνητικά ηλεκτρόδια της μπαταρίας λίθιου προετοιμάζονται. Η πρώτη διαδικασία ανακατώνει, δηλ., να αναμίξει τα θετικά και αρνητικά στερεά υλικά μπαταριών ομοιόμορφα, την προσθήκη ενός διαλύτη, και το ανακάτωμα τους σε έναν πηλό από έναν κενό αναμίκτη. Το ανακάτωμα των συστατικών είναι η βάση της διαδικασίας συνέχειας των μπαταριών λίθιου, και το υψηλής ποιότητας ανακάτωμα είναι η συνέχεια

 

Η βάση για την υψηλή ποιότητα τελειώνει στις διαδικασίες επένδυσης και κυλίσματος.
Η διαδικασία επένδυσης και κυλίσματος ακολουθείται με τη σχισμή, δηλ., του επιστρώματος υποβάλλεται σε μια διαδικασία σχισμής. Εάν τα σαλιάσματα εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σχισμής, θα υπάρξουν κίνδυνοι ασφάλειας στην επόμενη συνέλευση, την έγχυση ηλεκτρολυτών και άλλες διαδικασίες, και ακόμη και τη διαδικασία χρήσης μπαταριών. Επομένως, ο προηγούμενος εξοπλισμός στη διαδικασία παραγωγής των μπαταριών λίθιου, όπως οι αναμίκτες, που ντύνουν τις μηχανές, Τύποι κυλίνδρων, και που σκίζουν τις μηχανές, είναι οι μηχανές πυρήνων της κατασκευής μπαταριών, οι οποίες συσχετίζονται με την ποιότητα της ολόκληρης γραμμής παραγωγής. Επομένως, η αξία (ποσό) των προηγούμενων απολογισμών εξοπλισμού για την ολόκληρη μπαταρία λίθιου το ποσοστό των αυτοματοποιημένων γραμμών παραγωγής είναι η υψηλότερη, για 35%.

 

Μέσος-σκηνική διαδικασία μπαταριών λίθιου: αποδοτικότητα πρώτα, που τυλίγει πρίν συσσωρεύει
Στη διαδικασία παραγωγής μπαταριών λίθιου, η μέση διαδικασία είναι κυρίως να συμπληρωθεί το έντυπο της μπαταρίας. Η σημαντική διαδικασία περιλαμβάνει την παραγωγή φύλλων, κομμάτι πόλων που τυλίγει, που τεμαχίζει, που διαμορφώνει τυλίγματος κυττάρων και ελασματοποίηση που διαμορφώνουν, κ.λπ., το οποίο είναι αυτήν την περίοδο ένας σχετικά άγριος ανταγωνισμός μεταξύ των εσωτερικών κατασκευαστών εξοπλισμού. Μια περιοχή αποτελεί για 30% της αξίας των γραμμών παραγωγής μπαταριών λίθιου.

 

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν κυρίως δύο τύποι διαδικασιών παραγωγής κυττάρων για τις μπαταρίες λίθιου δύναμης: τύλιγμα και συσσώρευση. Οι αντίστοιχες δομές μπαταριών είναι κυρίως κυλινδρικές, τακτοποιούν, και μαλακός-συσκευασμένος. Οι κυλινδρικές και τετραγωνικές μπαταρίες παράγονται κυρίως από τις διαδικασίες τυλίγματος, και τις μαλακός-συσκευασμένες μπαταρίες λίθιου που η διαδικασία ελασματοποίησης χρησιμοποιείται κυρίως. Ο κύλινδρος αντιπροσωπεύεται κυρίως από 18650 και 26650 (το τέσλα έχει αναπτύξει ανεξάρτητα την μπαταρία 21700, η οποία προάγεται σε ολόκληρη τη βιομηχανία). Η διαφορά μεταξύ της τετραγωνικής και μαλακής συσκευασίας είναι ότι το εξωτερικό κοχύλι αποτελείται από το κοχύλι duralumin και την αργίλιο-πλαστική ταινία, και η μαλακή συσκευασία αποτελείται κυρίως από την τεχνολογία ελασματοποίησης. Κυρίως, το κοχύλι αργιλίου είναι κυρίως βασισμένο στη διαδικασία τυλίγματος.

 

Τη δομή των μαλακών πακέτων στοχεύουν κυρίως στην ψηφιακή αγορά υψηλών σημείων, και το περιθώριο κέρδους ανά προϊόν μονάδων είναι σχετικά υψηλό. Υπό τους ίδιους όρους παραγωγής, το σχετικό κέρδος είναι υψηλότερο από αυτό των μπαταριών κοχυλιών αργιλίου. Δεδομένου ότι οι αργίλιο-εγκιβωτισμένες μπαταρίες είναι εύκολο να διαμορφωθούν την επίδραση κλίμακας, το ποσοστό και το κόστος προσόντων προϊόντων είναι εύκολο να ελεγχτούν, και οι δύο έχουν αυτήν την περίοδο τα ιδιαίτερα κέρδη στους αντίστοιχους τομείς αγοράς τους, και είναι δύσκολο για και τους δύο να αντικατασταθούν εντελώς στο εγγύς μέλλον.

 

Δεδομένου ότι η διαδικασία τυλίγματος μπορεί να πραγματοποιήσει τη μεγάλη παραγωγή των κυττάρων μπαταριών μέσω της περιστρεφόμενης ταχύτητας, και η ταχύτητα που η τεχνολογία ελασματοποίησης μπορεί να αυξήσει είναι περιορισμένη, αυτή τη στιγμή, η εσωτερική μπαταρία λίθιου δύναμης υιοθετεί κυρίως τη διαδικασία τυλίγματος, έτσι ο όγκος αποστολών της άνεμος μηχανής είναι αυτήν την περίοδο μεγαλύτερος από αυτός της μηχανής συσσώρευσης. μηχανή τσιπ.

 

Η προηγούμενη διαδικασία που αντιστοιχεί στην παραγωγή τυλίγματος και ελασματοποίησης είναι η παραγωγή και ο τεμαχισμός των κομματιών πόλων. Η παραγωγή φύλλων περιλαμβάνει τα κομμάτια/τις ετικέττες πόλων συγκόλλησης μετά από να σκίσει, ξεσκονίζοντας τα κομμάτια πόλων, κολλώντας την προστατευτική ταινία, ετικέττα που τυλίγει και τυλίγοντας ή κόβοντας στο μήκος, στο οποίο τα κομμάτια πόλων τυλίγματος χρησιμοποιούνται για το επόμενο πλήρως αυτόματο τύλιγμα, το καθορισμένου μήκους τέμνον κομμάτι πόλων χρησιμοποιείται για το επόμενο ημιαυτόματο τύλιγμα το τεμαχισμένο κομμάτι πόλων είναι να τρυπηθεί με διατρητική μηχανή και να διαμορφωθεί το κομμάτι πόλων σχισμών τυλίγοντας για την επόμενη διαδικασία ελασματοποίησης.

 

Από την άποψη της μπαταρίας λίθιου που συσκευάζει και που ενώνει στενά, Lianying, Han, και οι κατασκευαστές περιλαμβάνονται όλοι εφαρμογής ολοκλήρωσης επικρατούσας τεχνολογίας λέιζερ Everbright, που μπορούν να ικανοποιήσουν την απαίτηση και δεν πρέπει να εισαγάγουν.

 

Διαδικασία οπίσθιου μέρους μπαταριών λίθιου: ο χωρισμός και ο σχηματισμός ικανότητας είναι η σύνδεση πυρήνων
Η διαδικασία μετα-παραγωγής των μπαταριών λίθιου περιλαμβάνει κυρίως τέσσερις διαδικασίες του χωρισμού ικανότητας, σχηματισμός, που εξετάζει, και που συσκευάζει και αποθήκευση, που αποτελούν για 35% της αξίας της γραμμής παραγωγής. Ο σχηματισμός και ο χωρισμός ικανότητας είναι οι σημαντικότερες συνδέσεις στη διαδικασία οπίσθιου μέρους. Η διαμορφωμένη μπαταρία ενεργοποιείται και εξετάζεται. Λόγω του μακροχρόνιου κύκλου δοκιμής δαπανών και απαλλαγής της μπαταρίας, η αξία του εξοπλισμού είναι η υψηλότερη. Ο σημαντικός σκοπός της διαδικασίας σχηματισμού είναι να φορτιστούν και να ενεργοποιηθούν τα κύτταρα μετά από την υγρή συσκευασία εγχύσεων, και η διαδικασία χωρισμού ικανότητας είναι να εξεταστεί η ικανότητα μπαταριών και άλλες ηλεκτρικές παράμετροι απόδοσης αφότου ενεργοποιείται η μπαταρία και να ταξινομηθεί. Ο σχηματισμός και ο χωρισμός όγκου εκτελούνται από τη μηχανή σχηματισμού και τη μηχανή χωρισμού όγκου, συνήθως από ένα αυτοματοποιημένο σύστημα χωρισμού και σχηματισμού όγκου.

 

Τεχνολογία πακέτων μπαταριών λίθιου: φαίνεται απλό αλλά πρέπει να συνδυαστεί με το συστηματικό σχέδιο
Το σύστημα πακέτων μπαταριών λίθιου δύναμης είναι ένα πακέτο μπαταριών που συνδέει πολλά μεμονωμένα κύτταρα σωρηδόν και παράλληλος, και ενσωματώνει τα συστήματα υλικού μπαταριών όπως η δύναμη και η θερμική διαχείριση. Το πακέτο είναι το κλειδί στην παραγωγή, το σχέδιο και την εφαρμογή των συστημάτων μπαταριών λίθιου δύναμης. Είναι η σύνδεση πυρήνων που συνδέει την προς τα πάνω παραγωγή κυττάρων και την προς τα κάτω εφαρμογή οχημάτων. Συνήθως, τις απαιτήσεις σχεδίου τα εργοστάσια κυττάρων ή τα αυτοκινητικά εργοστάσια, συνήθως από τα εργοστάσια μπαταριών, τα αυτοκινητικοί εργοστάσια ή οι τρίτοι εισηγούνται. Εργοστάσιο πακέτων που ολοκληρώνεται.

 

Η γραμμή παραγωγής πακέτων μπαταριών λίθιου είναι σχετικά απλή. Οι διαδικασίες πυρήνων περιλαμβάνουν τη σίτιση, να κολλήσουν υποστηριγμάτων, ηλεκτρικές διαδικασίες συγκόλλησης, δοκιμής και άλλου. Ο εξοπλισμός πυρήνων είναι μια μηχανή συγκόλλησης λέιζερ και ένας διάφορος κολλώντας εξοπλισμός δοκιμής. Αυτή τη στιγμή, σημαντικοί κατασκευαστές εξοπλισμού μπαταριών λίθιου έχουν λίγα σχεδιαγράμματα ολοκλήρωσης αυτοματοποίησης σε αυτόν τον τομέα, ενώ οι κατασκευαστές εξοπλισμού λέιζερ όπως το λέιζερ Han και το λέιζερ Lianying έχουν ένα σχετικά υψηλό μερίδιο αγοράς στον τομέα του εξοπλισμού πακέτων λόγω των απόλυτων πλεονεκτημάτων τους στον τομέα λέιζερ.

 

Αυτή τη στιγμή, η αναλογία αυτοματοποίησης της παραγωγής πακέτων είναι σχετικά χαμηλή, επειδή οι τρέχουσες πωλήσεις των νέων ενεργειακών οχημάτων δεν είναι αρκετά μεγάλες, και το κόστος των αυτόματων γραμμών παραγωγής είναι σχετικά υψηλό.

 

Φωσφορικό άλας σιδήρου λίθιου και τριαδικός: το θέμα της ενεργειακής πυκνότητας δεν μπορεί να αποφευχθεί, και τα διαφορετικά υλικά απαιτούν ένα πλήρες σύνολο επένδυσης εξοπλισμού.

 

Αυτή τη στιγμή, τα θετικά υλικά ηλεκτροδίων των εσωτερικών μπαταριών λίθιου επικρατούσας δύναμης διαιρούνται σε δύο τύπους: φωσφορικό άλας σιδήρου λίθιου και τριαδικός. Μεταξύ τους, το φωσφορικό άλας σιδήρου λίθιου είναι αυτήν την περίοδο το ασφαλέστερο υλικό καθόδων μπαταριών λίθιου, και η ζωή κύκλων της είναι συνήθως περισσότερες από 2.000 φορές. Επιπλέον, λόγω της πτώσης στην τιμή και του τεχνικού κατώτατου ορίου λόγω της ωριμότητας της βιομηχανίας, πολλοί κατασκευαστές θα το εξετάσουν λόγω των διάφορων παραγόντων. Χρησιμοποίηση της μπαταρίας φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου. Εντούτοις, οι μπαταρίες φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου έχουν τις προφανείς ατέλειες στην ενεργειακή πυκνότητα. Αυτή τη στιγμή, η ενεργειακή πυκνότητα του μονού κυττάρου φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου BYD, η κύρια μπαταρία φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου, είναι 150Wh. Ως τα τέλη του 2017, BYD αναμένεται για να αυξήσει την ενεργειακή πυκνότητα σε 160Wh. Θεωρητικά, το φωσφορικό άλας σιδήρου λίθιου αυτό είναι δύσκολο για την ενεργειακή πυκνότητα να 200Gwh.

 

Η τριαδική μπαταρία πολυμερούς λίθιου αναφέρεται σε μια μπαταρία λίθιου στην οποία το οξείδιο νικέλιο-κοβάλτιο-μαγγάνιου χρησιμοποιείται ως θετικό υλικό ηλεκτροδίων, και η πραγματική αναλογία του νικέλιο-κοβάλτιο-μαγγάνιου μπορεί να ρυθμιστεί σύμφωνα με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις. Δεδομένου ότι η τριαδική μπαταρία λίθιου έχει μια υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα (η ενεργειακή πυκνότητα της τριαδικής μπαταρίας λίθιου των πρώτης τάξεως κατασκευαστών μπαταριών λίθιου δύναμης όπως CATL μπορεί γενικά να φθάσει σε 200Wh/kg-220Wh/kg, η βιομηχανία αναμένει ότι ως το 2020, το μονό κύτταρο της τριαδικής μπαταρίας που η ενεργειακή πυκνότητα θα φθάσει στο επίπεδο του 300Wh/kg), η αγορά επιβατικών αυτοκινήτων έχει αρχίσει να γυρίζει στις τριαδικές μπαταρίες λίθιου, και το φωσφορικό άλας σιδήρου λίθιου είναι δημοφιλέστερο στα επιβατικά αυτοκίνητα με τις υψηλότερες απαιτήσεις ασφάλειας. Με την ανάπτυξη των όλος-ηλεκτρικών οχημάτων επιβατών, οι τριαδικές μπαταρίες λίθιου καταλαμβάνουν μια όλο και περισσότερο σημαντική θέση.

 

Η ενεργειακή πυκνότητα και το κόστος των δύο υλικών είναι διαφορετικές, και τα διαφορετικά αυτοκίνητα και οι διαφορετικές επιχειρήσεις αυτοκινήτων έχουν τις διαφορετικές επιλογές. Η διαδικασία παραγωγής των δύο είναι κατά προσέγγιση η ίδια, και η διαφορά απεικονίζεται κυρίως στη χρήση και την αναλογία των υλικών, οι συγκεκριμένες παράμετροι διαδικασίας είναι αρκετά διαφορετικές, ο εξοπλισμός δεν μπορεί να παραχθεί στην ίδια γραμμή, και το κόστος απλά και την παραγωγή είναι υψηλό (τα τριαδικά υλικά είναι σχετικά υψηλά) κενό dehumidification και άλλες απαιτήσεις είναι αυστηρές, και η προηγούμενη γραμμή παραγωγής φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου βασικά δεν είχε dehumidification τις απαιτήσεις), τόσα πολλά εργοστάσια κυττάρων μπαταριών θα επεκτείνουν ταυτόχρονα και θα αγοράσουν τον εξοπλισμό χωριστά στον προγραμματισμό παραγωγής.

 

Αποκήρυξη: Τα άρθρα που δημοσιεύονται σε αυτόν τον ιστοχώρο είναι όλα από το Διαδίκτυο και δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις αυτού του ιστοχώρου. Εάν υπάρχει οποιαδήποτε παράβαση, παρακαλώ απευθυνθείτε για να διαγράψετε (το market01@ocelltech.com)

Nothing is the best but better
没有最好, 只有更好